To je to što me zanima!

Suradnjom ćemo spriječiti da Hrvatsku preplave izbjeglice

"Hrvatska je jako dobro surađivala sa susjednim i zemljama u regiji u upravljanju migracijskim valom i ima mehanizme suradnje koji će spriječiti da je preplave izbjeglice"
Vidi originalni članak

Hrvatska je jako dobro surađivala sa susjednim i zemljama u regiji u upravljanju migracijskim valom i ima mehanizme suradnje koji će spriječiti da je preplave izbjeglice, odgovorio je ministar vanjskih poslova Miro Kovač u Dubrovniku na pitanje je li upoznat s tim da Mađarska priprema gradnju novog zida.

U kratkoj izjavi za medije nakon vanjskopolitičkog panela o globalnim izazovima na Dubrovnik forumu, hrvatski šef diplomacije rekao je da je Inicijativa trijiu mora vrlo korisna jer će pridonijeti jačanju kohezije Europske unije, njezinoj obrambenoj , energetskoj, sigurnosnoj, migracijskoj politici i da u to treba uključiti i zemlje koje još nisu u EU.

"Ta suradnja (sa Slovenijom, Srbijom, Makedonijom) je pridonijela tome da se smirio (migrantski) val", rekao je Kovač odgovajući na pitanje je li Hrvatska spremna za scenarij nove izbjegličke krize u slučaju kraha sporazuma između Europske unije i Turske.

"Taj mehanizam smo uspostavili mi, ova vlada", rekao je Kovač zamoljen da precizira je li spreman ponoviti suradnju koju je provodila prethodna vlada Zorana Milanovića i njegova ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića.

Ne želim nikako umanjiti ono štoje radila prethodna vlada, rekao je Kovač .

Napomenuo je da je važno djelovati u zemljama žarištima krize, u Siriji, Africi kako bi spriječili da ti ljudi bježe iz svojih zemlja.

Ne mogu svi biti primljeni u Europsku uniju, a mi "moramo biti u stanju efikasno štititi vanjske granice Europske unije" i  "to smo dužni našim građanima", zaključio je Kovač.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • ljubica ljubičica_1 27.08.2016.

    Bolje vi stavite žicu.Jer Srbi budu namjerno ih prošuštali ka Hrvatskoj.Mađari su tu naj pametnije postupili.Samo nam još fale izbeglice.Ne znamo štoćemo ni sa našom mladošću .Gdi ih zaposit.Triba ju nas muslimani preplavit svi imaju brdo djece.Ja bi stavila sa svih strana bodljikavu žicu.

  • 26.08.2016.

    Jedva cekam novu navalu izbjeglica pa da vidimo spremne 'domoljube'

  • škver 26.08.2016.

    Srećom brzo te ne budem morao ni gledati,a nisam te nikada slušao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare