To je to što me zanima!

'Đuro Glogoški iselio je iz kuće u Zaprešiću već prije Uskrsa'

Prije su dolazili. Svaki dan. Ali otkako su novinari počeli dolaziti, nema ih, kažu susjedi koji žive pored kuće u Zaprešiću u kojoj je spavao i boravio Đuro Glogoški
Vidi originalni članak

Đuro Glogoški je iselio iz kuće u Zaprešiću već prije Uskrsa, tvrdi Josip Klemm šef Udruge Specijalne policije i jedan od organizatora prosvjeda u Savskoj. 

Klemm je rekao kako je Matić jednostrano prekršio sporazum. 

- Glogoški se već iselio: Ministar je stopostotnim invalidima priuštio da nemaju sretan Uskrs, već prije Uskrsa su ga iselili. Hrvatski branitelji stopostotni invalidi su koristili tu kuću kako bi se liječili od gospodina Matića - rekao je Klemm. Dodao je da oni nikad ne bi dopustili deložaciju ratnog invalida poput Glogoškog te da su zato postupili po odluci ministra Matića. Klemm je također optužio Matića da je znao da Glogoški već iselio iz kuće, a upitan zašto ranije nisu objavili da Glogoški više nije u kući, odgovorio je da su htjeli vidjeti kako će se Ministarstvo ponašati.  

Glogoški, doznajemo, sad spava u hotelu koji mu je još na početku prosvjeda ponudila zamjenica ministra Vesna Nadj. 

- E, sada je on tu njenu ponudu i prihvatio - rekao nam je u utorak jedan od branitelja prosvjednika iz Savske 66.

Službenu potvrdu  ove informacije iz Ministarstva branitelja nismo još uspjeli dobiti, no neslužbeno se može čuti kako se radi o čistom spinu.

Susjedi u Zaprešiću: U toj kući već nekoliko dana nema nikog

Prije su dolazili. Svaki dan. Tri auta bi se ovdje parkirala. Pojavili bi se kasno navečer, a odlazili ujutro. Ali otkako su novinari počeli dolaziti, nema ih. Ovih dana su vjerojatno i zbog blagdana otišli svojim kućama, govore nam stanari u zaprešićkoj Ulici Ljudevita Gaja. 

U kući na broju 27 zadnjih su mjeseci viđali Đuru Glogoškog.

- Dolazio je. Ušao bi u garažu. Jedva bismo ga i vidjeli. Šuljali su se da ih nitko ne vidi. Uvijek su bili parkirani neki bjesni auti. Ali zadnja dva tjedna nisam nikoga vidio - govori nam Josip Bogunović (58), dragovoljac Domovinskog rata, dok drugi susjed dodaje kako su auti bili osječkih i slavonskobrodskih registracija. 

Pretpostavljaju da Glogoški i ostali branitelji iz šatora zadnjih dana spavaju na nekoj drugoj adresi. 

Iako se Glogoški u utorak trebao iseliti iz kuće u Zaprešiću, ondje se nitko nije pojavljivao. Ograda je zaključana. Na njoj, kao i na ulaznim vratima kuće, nalazi se naljepnica "100 posto za Hrvatsku". 

- I na tim automobilima su bile naljepnice - dodaju susjedi. 

Kažu kako su sve te kuće u nizu prilagođene invalidima, te su, po njihovim saznanjima, u poslijeratnim godinama dodjeljivane invalidima Domovinskog rata te onima slabijeg socijalnog statusa. 

Idi na 24sata

Komentari 344

  • korcula je biser moraaa 08.04.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • kabrit 08.04.2015.

    kaj je uopće tami i radio

  • fenix77 08.04.2015.

    Šteta što se sam iselio. Bilo bi dobro vidjeti kako i tko ga gura iz dvorišta te kako Sinčić bremza da spriječi deložaciju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare