To je to što me zanima!

Suspendirali trojicu policajaca

Rješenje o micanju trojice virovitičkih policajaca prethodilo je krim istraživanje koje su zajedno poveli njihovi kolege iz PU virovitičko podravske u suradnji s Ravnateljstvom policije
Vidi originalni članak

Načelnik Pu virovitičko podravske je, sukladno Zakonu o policiji, donio rješenje o udaljenju trojice policajaca iz službe, zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te kaznenog djela trgovanja utjecajem.

Rješenje o micanju trojice virovitičkih policajaca prethodilo je krim. istraživanje koje su zajedno poveli njihovi kolege iz Pu virovitičko podravske u suradnji s Ravnateljstvom policije.

U sklopu istraživanja, a na temelju naloga Županijskog suda u Osijeku, provedene su pretrage doma i drugih prostorija. Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnesene su odgovarajuće kaznene prijave, dok su osumnjičeni policijski službenici dovedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske.

U NJEMAČKOJ Suspendirali policajce: Poruke koju su razmjenjivali ekstremno su desničarskih sadržaja...

Naime, prvi osumnjičeni policijski službenik na radnom mjestu nižeg rukovoditelja je tijekom lipnja i srpnja 2020. godine u dva navrata počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem tako što je prema drugom i trećem  osumnjičenom  policajciu iskoristio svoj službeni položaj i utjecao na njih kako ne bi obavili službenu radnju koju su morali obaviti, odnosno da ne sankcioniraju njemu poznate osobe kao počinitelje prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a također je počinio i kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

GOSPODARSKI KRIMINAL Uhitili ga na granici, dužan državi više od 3,2 milijuna kuna

U tom smislu drugoosumnjičeni policajac je tijekom lipnja 2020. godine iskoristio svoj službeni položaj te tijekom obavljanja službe nije obavio službene zadatke koji su mu povjereni. Dok je trećeosumnjičeni tijekom srpnja 2020. godine također iskoristio svoj službeni položaj i za vrijeme obavljanja službe nije sankcionirao prometne prekršitelj

Idi na 24sata

Komentari 4

  • djomba64 07.11.2020.

    hebeno, izgleda da nemaju neke teške veze u vrhu (il su nekom žulj), dok ovako olako padaju za ..... (zašto ono bješe ....)

  • Dalibor0704 07.11.2020.

    Sigurno su četvorici vozača oprostili katastrofalno prekoračenje brzine od 20 na sat.

  • 06.11.2020.

    A vi novinari sto pisete nesta,navedite o ceme se radi,Virovitica je poznata po kradji i preprodaji drva,a koji su to sretnici i tko soji iza njih(mozda lov na divlje svinje)??

Komentiraj...
Vidi sve komentare