To je to što me zanima!

'Susret s Nikolićem sada nema svrhe, ali vrata nisu zatvorena'

Predsjednik se u intervjuu za B92 osvrnuo na presude Gotovini i Markaču te kazao kako je i sam svojevremeno diskretno upozoravao da su u Haagu pogrešni ljudi
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović u intervjuu za B92 rekao je kako u Hrvatskoj nema još ni jedne pravomoćne presude za zločine počinjene tijekom i nakon Oluje. Objasnio je da su ti zločini bili pod jurisdikcijom Haškog suda te istaknuo da će sigurno biti istraženi. 

Josipović se osvrnuo i na oslobađajuće presude generalima Gotovini i Markaču te rekao da su procjena nezavisnog, međunarodnog suda, a ne Hrvatske, da oni nisu počinili zločine. 

- Dakle, ljudi jesu ubijeni, kuće jesu spaljene, ali dva generala nisu kriva - rekao je Josipović i dodao da je svojevremeno i sam diskretno upozoravao da su u Haagu pogrešni ljudi. 

O susretu s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, Josipović je rekao kako taj sastanak 'sada nije svrsishodan', ali i da vjeruje kako vrata nisu zatvorena što, kaže, ohrabruju izjave premijera Ivice Dačića. 

>>> Cijeli intervju s predsjednikom Josipovićem pročitajte ovdje

Idi na 24sata

Komentari 75

  • Gemmini 09.12.2012.

    Da si bio na Kninskom zbornom podrućju, kao što nisi ,onda bi dobro znao , koja dvojica od trojice , su zavrijedila javno skidanje ćinova i 20g Haaga! Šta bi ti napravio Čermaku, da je tvoju kuću , pored gradskih vlasti i Gradonaćelnika Pašića, koja je preuzela civilnu sferu u gradu, dodjeli tvoju vilu svome bojovniku, koji ti napravi u njoj štete za 120.000 DM i na kraju mu moraš dati još 5.000, da nakon 5g. jebade dobrovoljno izađe ! Ne lupaj , kada neznaš šta su radila ! Pa koji je to HR general prodavao naftu Srbima ako to nije petro biznis general Čermak. Pišam mu ja na poštenje i ćinove !

  • orgija 08.12.2012.

    Ma nama netrebaju pregovori sa nikime dok je nama njemacke i vatikana ali kada i oni dignu ruke od nas onda cemo na koljenima ici na pregovore! Mi smo nacija puna mrznje i bolesna u glavu!

  • libeluli 08.12.2012.

    gosp. predsj. bolje bih volio da su im sva vrata zatvorena ...pogotovo ona za tenkove

Komentiraj...
Vidi sve komentare