To je to što me zanima!

Sutkinja je prerano zaustavila ispitivanje Džohara Carnajeva

FBI vjeruje kako Džohar zna još neke podatke koje sada neće moći ni saznati jer mu je određen branitelj. Ispitivali su ga 16 sati pod 'iznimkom javne sigurnosti'
Vidi originalni članak

Bostonski bombaš Tamerlan Carnajev (26) poslao je majci SMS poruku 2011. godine u kojoj je sugerirao kako je spreman umrijeti za islam. Carnajev, koji je poginuo u pucnjavi s policajcima nekoliko dana nakon eksplozija na maratonu, počeo je prakticirati radikalni islam u posljednjih nekoliko godina, a regrutirao je i brata. Džohar (19), koji je uhićen u petak, živ, ali teško ranjen, mogao bi dobiti smrtnu kaznu zbog ubojstva troje i ranjavanja više od 180 ljudi. 

Federalna okružna sutkinja Marianne Bowler u bolnici je pročitala prava osumnjičeniku (Miranda). Međutim, Fox News preko izvora iz FBI-a tvrdi kako je sutkinja prerano došla. Istražitelji su ga još trebali ispitivati pod 'iznimkom javne sigurnosti'. FBI vjeruje kako Džohar zna još neke informacije do kojih sada neće moći doći jer su se uključili branitelji. FBI je imao 16 sati vremena. Točno vrijeme nije jasno. Sutkinja je, prema zapisniku, pitala liječnika je li Carnajev svjestan. Liječnik joj je odgovorio 'Možete ga probuditi'. 

- Kako se osjećate? Jeste li u stanju odgovarati na pitanja? - pitao je liječnik Carnajeva koji je potvrdno klimnuo. Iako je Bowler objasnila Carnajevu, Čečenu s američkim državljanstvom, koja su njegova prava, upitno je što će se od njegovog svjedočenja moći iskoristiti na sudu. Iako, s obzirom na druge dokaze, njegov iskaz možda neće biti ni potreban. 

Neki republikanci kritizirali su Obaminu administraciju jer nisu željeli tretirati Carnajeva kao vojnog neprijatelja koje bi im dozvolilo dulje ispitivanje. Iznimka javne sigurnosti od 'Mirande' traje 48 sati. 

Idi na 24sata

Komentari 65

  • bobo11smrad 26.04.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • zof 25.04.2013.

    O ovoj dvojici braće sam već napisao sve što sam mislio i nije me briga za teorije i pristaše teorija zavjera. Po ovome što je ovdje napisano, mislim da je SAD jedina zemlja na svijetu gdje ti za djelo za koje te sumnjiče prijeti smrtna kazna, a po zakonu je da te ispituju bez odvjetnika.

  • ferata35 25.04.2013.

    ovog razapet i prijenost dok ne crkne,mozes nekoga volit ili nevolit,al raznosit djecu,civile radi toga...

Komentiraj...
Vidi sve komentare