To je to što me zanima!

Sutra jeftinije gorivo, evo koje su nove cijene! Na pumpama su osvanuli plakati s Plenkovićem

Anonimni aktivisti noćas su oblijepili i benzinske postaje u Zagrebu s likom Andreja Plenkovića i porukama: Plaćaš ovoliko jer te mi gulimo!. Traže jaču intervenciju Vlade kroz dodatno snižavanje trošarina i PDV-a
Vidi originalni članak

Nakon prošlotjednog značajnog poskupljenja goriva, od sutra će cijene ipak biti niže. Ali još neće kompenzirati poskupljenje od prošlog tjedna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

24sata doznaje da bi cijene reguliranog Eurodizela trebale biti oko 80 lipa niže, dok bi benzin Eurosuper 95 trebali plaćati oko 35 lipa jeftinije.

KRATAK PREDAH OD RASTA Gorivo opet ide gore, analitičar prognozira što nas čeka na ljeto i kaže: 'Važno je da ima nafte'

To znači da bi litra Eurodizela trebala koštati oko 12,70 kuna, dok bi litra Eurosupera trebala biti oko 12,10 kuna.

Prošli tjedan je došlo do značajnog rasta cijena. Benzin je poskupio 61 lipu, a dizel čak 1,48 kuna. 

UDAR ZA VOZAČE Stiže nam novo poskupljenje: Spremnik dizela najviše raste

Na pumpama osvanuli plakati s likom Plenkovića 

S druge strane, dobili smo mail u kojem nas anonimni aktivisti izvještavaju o noćašnjoj akciji na benzinskim postajama u Zagrebu. Oblijepili su ih naljepnicama s likom premijera Andreja Plenkovića i porukom: "Plaćaš ovoliko jer te mi gulimo".

U mailu koje potpisuju "Dečki i cure zagrebačkog asfalta" navodi se sljedeće:

- Svjesni smo da na rast cijena goriva utječu mnogi faktori, ali isto tako Andrejeva Vlada nije učinila sve da obuzda divljanje cijena. Smanjili su PDV na neke energente dok to isto nisu napravili s gorivom kao što nisu trošarine smanjili koliko su mogli nego samo mizernih 20-40 lipa. Tražimo snažniju reakciju Vlade, smanjenje nameta i veća rasterećenja. Akciju ćemo nastaviti i u idućim danima kada se namjeravamo predstaviti javnosti - poručuju aktivisti.

I ministar Tomislav Ćorić je potvrdio da će sutra pojeftiniti gorivo.

- Dizel ide dolje 80 lipa, a benzin 36-37 lipa. Kako danas stvari stoje, no referentno razdoblje je do petka, imat ćemo i daljnje pojetfinjenje - rekao je Ćorić.

 

Idi na 24sata

Komentari 209

  • Mareke 05.04.2022.

    Samo cekajte kad euro uvedu..e onda necu imat ni za bon i internet i vise nebum mogel tu lajat

  • Mareke 05.04.2022.

    Super ..eto vidis..znaci deugi tjedan ide gore za 1.87 kn i bit ce skuplje nego prosli..pa ce ic dolje 50 lipa pa opet za 1.35 gore...a nasa vlada izasla narodu u susret..koga Vi mastite ..jbt isto za pdv i hranu..koja logikaSa 15 na 17kn pdv 5% a cijene iste..place i mirovine ide gore za 16 kn..Dabogda ziveli 6 mjeseci kao Ja od 1800 kn ..i mislim da nebi znali sta bi pa bi se ubili ..smeca..sve to treba na stolicu ,linc..a ne se kitit tudim perijem i zderat kotlovinu od pdv-a

  • sinisabudimir 05.04.2022.

    E moj Plenki !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare