To je to što me zanima!

Sutra štrajk škola u 4 županije: 'Vidjet ćemo za ponedjeljak...'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Štrajk bi, prema najavama, trebao biti u Zadarskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Karlovačkoj i Sisačko-moslavačkoj županiju. Još ne znaju kako će se nastava odvijati sljedeći tjedan
Vidi originalni članak

U tijeku je cirkularni štrajk u osnovnim i srednjim školama prema kojemu se, uz iznimku prvog dana štrajka kad nije bilo nastave u cijeloj Hrvatskoj, štrajka po pojedinim županijama. Prema najavi sindikata u četvrtak će se štrajkati u četiri županije, javlja N1.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To su: Zadarska, Vukovarsko-srijemska, Karlovačka i Sisačko-moslavačka županija.

Danas se, podsjetimo, štrajka u osnovnim i srednjim školama u Zagrebu. Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec je kazao da štrajk u Zagrebu, prema usmenim informacijama koje ima, ide dobro.

"Mogu najaviti da ćemo sutra na redovnoj konferenciji izvijestiti kakav oblik i koji modalitet i kako ćemo nastaviti od ponedjeljka jer nemamo osjećaj da će se socijalni dijalog uspostaviti i nemamo osjećaj da će doći do rješenja iako je predsjednik Vlade rekao da nude dijalog, samo ne znamo kome jer nas ne poziva, pa ne znamo hoće li biti sastanak na kojem će Vlada nešto ponuditi", rekao je Mihalinec.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • pozitivajekul 16.10.2019.

    Fizičarka sam na porodiljnom, za moje radno mjesto trenutno nema stručne zamjene niti je prognoza da će je biti u skoroj budućnosti. Bila bih zahvalna da se netko od ovih koji nam zavide prekvalificira i uživa u svim blagodatima našeg posla. Moja struka doslovno izimire. PMF će Vas vrlo rado primiti, a posao je nakon studija zagarantiran. Navalite!

  • OIaf 16.10.2019.

    Uff, najviše ne volim licemjere. Kažu, bore se za bolje obrazovanje. Haaa? Ne, ne borite se vi za to da smijete isključiti i udaljiti s nastave problematičnog učenika. Ne borite se da u školi dobijte suvremeniju opremu. Borite se samo za novce i plaču koja je ionako prevelika. I da, u Hrvatskoj fali liječnika, med. sestara, keramičara, zidara, stolara...ali boga mi prosvjetara ne fali. Ako nekome ne odgovara raditi za 6 000 kuna u prosvjeti, široko mu polje neka se zaposli u realnom sektoru!!

  • NCIS 16.10.2019.

    Svatko ima pravo boriti se za svoja prava. Ali, ničija prava nisu neograničena. Vrijedi načelo da prava jednoga prestaju tamo gdje počinju prava drugoga. Učenici imaju pravo na obrazovanje, imaju pravo obrazovati se kako je propisano, od ponedjeljka do petka. Imaju pravo i na slobodne vikende, kad imaju pravo na odmor, druženje, najrazličitije izvanškolske aktivnosti. Ovakvim načinom borbe za svoja prava prosvjetni radnici izvan svake sumnje zadiru i ugrožavaju prava učenika, koji pak u cijelom sporu nisu ni najmanje krivi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare