To je to što me zanima!

Suzavcem i gumenim mecima rastjerali mirne prosvjednike da bi Trump pozirao ispred crkve

Podsjetimo, prosvjedi i neredi su počeli nakon što je Afroamerikanac George Floyd preminuo. Njemu je policajac koljenom prikliještio vrat dok je ležao na zemlji i jecao
Vidi originalni članak

Donald Trump, američki predsjednik koji je bio skriven u bunkeru dok traju nasilni prosvjedi u SAD-u u ponedjeljak je dao izjavu za novinare. Rekao je da će poslati vojsku i ugušiti sve nerede u zemlji. Pozirao je i fotografirao se ispred oštećene crkve koja se nalazi u blizini Bijele kuće. Kako bi se Trump mogao u miru fotografirati s Biblijom u ruci, policija je morala rastjerati mirni prosvjed. Koristili su suzavac i gumene metke kako bi otjerali prosvjednike koji nisu bili nasilni, piše FoxNews. 

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjedi u Minneapolis

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uz Trumpa ispred crkve je pozirao i glavni američki državni odvjetnik William Barr.

I nakon što je Trump zaprijeti slanjem vojske neredi su se nastavili diljem zemlje. 

Podsjetimo, prosvjedi i neredi su počeli nakon što je Afroamerikanac George Floyd preminuo. Njemu je policajac koljenom prikliještio vrat dok je ležao na zemlji i jecao "molim vas, ne mogu disati". Prisutna su bila četiri policajca, a sve je snimila slučajna prolaznica. Obdukcija je pokazala da je muškarac umro od gušenja.

POLICAJAC OPTUŽEN ZA UBOJSTVO Stigao nalaz obdukcije: George Floyd preminuo je od gušenja

Prosvjedi zbog njegove smrti su se održali i u nekoliko drugih zemalja svijeta. Novozelandska premijerka Jacinda Ardern izjavila je u utorak da je užasnuta smrću Georgea Floyda, izrazivši zadovoljstvo što su građani njezine zemlje mirnim prosvjedima iskazali solidarnost s prosvjednicima u SAD-u i svijetu.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • Zmar117 02.06.2020.

    Uopće me nebi začudilo da je Trump među demonstrante ubacio sileđije i kriminalce ,da bi obezvrijedili prosvjede i skrenuli pažnju javnosti sa rasizma u represivnom sustavu, na palež i pljačku te nasilje u prosvjedima..Republikanci su pravi maheri za takvo što........

  • Bocwanna 02.06.2020.

    Kramp..... Dodig,.... 😝🤪

  • stiven 02.06.2020.

    Biblija u njegovoj ruci?to je svetogrđe

Komentiraj...
Vidi sve komentare