To je to što me zanima!

Gotov sastanak koalicije: Iduće godine će biti besplatne knjige

O modelu, načinu i cijeni će Vlada razradili model u idućih nekoliko mjeseci, izvijestio je HNS-ov Ivan Vrdoljak i dodao kako će radne bilježnice ipak morati kupovati
Vidi originalni članak

Nakon koalicijskog sastanka u Vladi, Ivan Vrdoljak (HNS) izvijestio je kako HNS ostaje kod amandmana na zakon o udomiteljstvu kojim bi i istospolnim parovima omogućio udomljavanje. 

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ako se amandman ne prihvati nećemo glasati za zakon. Kolega Milorad Batinić jasno je rekao da ćemo biti suzdržani. I onda ide preispitivanje ustavnosti tog članka - najavio je Vrdoljak. 

Iako se u Banskim dvorima zadržao duže od ostalih partnera, šef HNS-a tvrdi da nema prijepora između HNS-a i HDZ-a. 
Tema su bili i besplatni udžbenici: 

- Jasna je poruka da će svaki učenik u Hrvatskoj sljedeću školsku godinu imati osigurane besplatne udžbenike, ne i radne bilježnice. O modelu, načinu i cijeni će Vlada razradili model u idućih nekoliko mjeseci - izvijestio je Vrdoljak.

BANDIĆEV KLUB: 'Novac za besplatne udžbenike povući s borbenih zrakoplova'

Postavilo se i pitanje o SMS aferi odnosno je li vrijeme da HDZ raščisti svoje redove, a Vrdoljak da su teme o kojima su razgovarali na sastanku od proračuna, udomiteljstva, Zakona o udžbenicima puno bitnije od te nametnute teme.

- Ovo neka se raščisti do kraja - kazao je.  

Idi na 24sata

Komentari 70

  • ljubica ljubičica_1 29.11.2018.

    Knjige besplatne triba biti samo za sirotinju.Zar nije sramota da djeca bogatih dobiju besplatne knjige.Sjećam se kad sam svom pokojnom sinu kupila za faks internu i iskeširala 2000ku a djete je umrlog branitelja dragovoljca domovinskog rata od ZNG do HV i do 96go.I sve sam mu kupovala niko mi ni za srednju nije ni jedan uđbenik dao besplatno.A i nije triba.Triba se napravit cenzus.Dok roditelji se vozikaju i troše lovu na kafiće i izlaske mi ćemo koji plaćamo porez im kupovat knjige.To nije pošteno!Hrvatska nije tolko bogata zemlja.A može se reći da spadamo među siromašnim zemljama.

  • mestar 29.11.2018.

    Mogle bi nas ove knjige skupo kostat ne daju drugovi svoj glas za nista.

  • FomaFoma 28.11.2018.

    Badava vama djeljenje i podmicivanje jer vi ste ti koje se podmicuje. Jedini uspijeh u vasem mandatu je sta ste iselili toliki narod. Hvla vam na tome. SRAMOTA SAMO MAZETE OCI NARODU......

Komentiraj...
Vidi sve komentare