To je to što me zanima!

'Nije bilo podataka da je curica zlostavljana. Molim vas, suzdržite se od govora mržnje'

I dalje čekamo nalaze temeljem kojih ćemo dalje postupati, rekla je ravnateljica o mučnom slučaju iz Nove Gradiške. Potom je rekla i da su zaposlenici Centra dobili više prijetnji te da je sve prijavljeno policiji...
Vidi originalni članak

V.d. ravnateljice Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški, Marija Jugović, sastala se danas s predstavnicima tima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, nakon čega je medijima dala izjavu. 

- Kolege su došle na radno mjesto, sa svima sam obavila razgovore. I dalje čekamo nalaze temeljem kojih ćemo dalje postupati. U Centru nije ništa službeno zaprimljeno - rekla je.

- Možete misliti kako je bilo, to je naša stvarnost u kojoj živimo - rekla je ravnateljica o grafitu koji je osvanuo na zidu Centra. 

Upitana što kažu djelatnici Centra, kaže: "Iznijeli su mi svoje osobne stavove i viđenja kako su provodili postupke, ali zasad ću ih zadržati za sebe".

- U Centrima nedostaje gotovo 700 radnika. Stručni radnici u timovima za djecu i obitelj nisu jedini koji se bave zaštitom djece i koji su odgovorni. Da biste donijeli stručno mišljenje, tu su vam potrebni podaci pedijatara, odgajatelja, liječnika opće medicine i svih koji sudjeluju. Prema inputima koje smo dosad vidjeli, nije postojalo informacija da je bilo zlostavljanja - rekla je Tatjana Katkić Stanić iz Ministarstva. 

Na pitanje kakva je situacija s preostalo troje djece, v.d. ravnateljice rekla je da su svi u redu i zbrinuti u udomiteljskim obiteljima. 

- Kad ste u sustavu mislite da radite najbolje. Svaki dan ste izloženi napadima i odgovornost je velika, ali svima nam je u cilju dobrobit i zaštita najranjivijih skupina - dodala je.

- Djevojčica je bila oduzeta temeljem suda na prijedlog Centra. Sud ima pravo tražiti dodatna mišljenja i vještačenje za koja misli da su mu potrebna da je donijela odluku, no nisu ga tražili - rekla Katkić Stanić iz Ministarstva. 

- Ova obitelj je imala mjeru, što znači da su socijalni radnici jednom tjedno morali obići tu obitelj. Po informacijama, voditeljica mjere je dan prije nemilog događaja bila u Centru, dan nakon je djevojčica bila u Centru zbog promjena u ponašanju i zatim se dogodio nemili događaj - dodala je.

Ravnateljica je rekla i da su zaposlenici Centra dobili više prijetnji te da je sve prijavljeno policiji. 

 

Idi na 24sata