Obavijesti

News

'Nije bilo podataka da je curica zlostavljana. Molim vas, suzdržite se od govora mržnje'

'Nije bilo podataka da je curica zlostavljana. Molim vas, suzdržite se od govora mržnje'

I dalje čekamo nalaze temeljem kojih ćemo dalje postupati, rekla je ravnateljica o mučnom slučaju iz Nove Gradiške. Potom je rekla i da su zaposlenici Centra dobili više prijetnji te da je sve prijavljeno policiji...

VIDEO

V.d. ravnateljice Centra za socijalnu skrb u Novoj Gradiški, Marija Jugović, sastala se danas s predstavnicima tima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, nakon čega je medijima dala izjavu. 

- Kolege su došle na radno mjesto, sa svima sam obavila razgovore. I dalje čekamo nalaze temeljem kojih ćemo dalje postupati. U Centru nije ništa službeno zaprimljeno - rekla je.

- Možete misliti kako je bilo, to je naša stvarnost u kojoj živimo - rekla je ravnateljica o grafitu koji je osvanuo na zidu Centra. 

Upitana što kažu djelatnici Centra, kaže: "Iznijeli su mi svoje osobne stavove i viđenja kako su provodili postupke, ali zasad ću ih zadržati za sebe".

- U Centrima nedostaje gotovo 700 radnika. Stručni radnici u timovima za djecu i obitelj nisu jedini koji se bave zaštitom djece i koji su odgovorni. Da biste donijeli stručno mišljenje, tu su vam potrebni podaci pedijatara, odgajatelja, liječnika opće medicine i svih koji sudjeluju. Prema inputima koje smo dosad vidjeli, nije postojalo informacija da je bilo zlostavljanja - rekla je Tatjana Katkić Stanić iz Ministarstva. 

Na pitanje kakva je situacija s preostalo troje djece, v.d. ravnateljice rekla je da su svi u redu i zbrinuti u udomiteljskim obiteljima. 

- Kad ste u sustavu mislite da radite najbolje. Svaki dan ste izloženi napadima i odgovornost je velika, ali svima nam je u cilju dobrobit i zaštita najranjivijih skupina - dodala je.

- Djevojčica je bila oduzeta temeljem suda na prijedlog Centra. Sud ima pravo tražiti dodatna mišljenja i vještačenje za koja misli da su mu potrebna da je donijela odluku, no nisu ga tražili - rekla Katkić Stanić iz Ministarstva. 

- Ova obitelj je imala mjeru, što znači da su socijalni radnici jednom tjedno morali obići tu obitelj. Po informacijama, voditeljica mjere je dan prije nemilog događaja bila u Centru, dan nakon je djevojčica bila u Centru zbog promjena u ponašanju i zatim se dogodio nemili događaj - dodala je.

Ravnateljica je rekla i da su zaposlenici Centra dobili više prijetnji te da je sve prijavljeno policiji. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!