To je to što me zanima!

'Svaka izbjeglica koja na jugu prijeđe granicu, bit će vraćena'

Ostojić je rekao da na Prevlaci neće biti prihvatni centar za izbjeglice, nego da će u tim objektima biti smještena policija koja će sprječavati prolaz tim područjem
Vidi originalni članak

Prvi put u dva desetljeća na Prevlaci se postavlja struja. Bageri su već očistili teren, a ušminkani su i bivši vojni objekti. No premijer kaže - na Prevlaci prihvatnog centra nema. Ministar Ranko Ostojić je za RTL Danas potvrdio premijerov stav.

- Odmah sam znao za koju su funkciju namijenjeni ti objekti. Niti u jednom trenutku oni nisu bili namijenjeni za prihvat izbjeglica, ali je bilo potrebno s druge strane ne dozvoliti onima koji inače šire histeriju, da imaju podloga za tu histeriju i učine je puno većoj -  pojasnio je ministar Ostojić.

- Taj prostor je namijenjen za policiju, to sam znao od prvog dana i na tom južnom frontu ako dođe do razvlačenja, policija će biti smještena u tim objektima i spriječiti nikome prolaz tamo -  dodaje Ostojić.

- Svatko tko bude tamo uhvaćen, bit će vraćen prema tamo otkuda je došao. Vrlo jasno rečeno: ne dolazite tamo - to je poruka sada. Do sada nisam bio u situaciji da mogu osigurati taj dio fronta. U ovim situacija u slanju izbjeglica prema nama, moram se ponekad koristiti ovakvim sredstvima - rekao je ministar.

Idi na 24sata

Komentari 457

  • jozabroz 30.09.2015.

    druze ranko,,neces nam objasnit nista o smjeni u atj??))))) ili ti i to podvaljuju petokolonasi??

  • zds-uvik 29.09.2015.

    Gospodine ministre. Prije neki dan ste sami rekli da se sprema novi koridor za izbjeglice na jugu zemlje, i da ste spremni i za tu mogucnost. Sinoc kazete da ste to izjavili u namjeri "bacanja prasine u oci", a ja vas pitam, kome to bacate prasinu u oci? Jel to Hrvatskom narodu, kojem to cinite vec skoro 4 godine. Gospodine ministre vi ne bacate prasinu u oci, vi nas LAZETE, i trbali bi se sramiti, ako znate sta je to sram, ali vidim da vi to neznate, i zato je vrijeme da nestanete sa politicke karte Lijepe nase

  • no_country_for_old_men 29.09.2015.

    a zašto niste i u slavoniji odradili po istom principu?sram da vas bude..i tebe i tvog šefa

Komentiraj...
Vidi sve komentare