To je to što me zanima!

Švaljek najavila smjene: Došlo je vrijeme da posložimo stanje

Nakon što smo obavili promjene u Holdingu, vrijeme je da se posvetimo situaciji u gradskoj upravi i posložimo stanje, rekla je Švaljek na sjednici Gradske skupštine
Vidi originalni članak

Nova peteročlana uprava Zagrebačkog holdinga tri tjedna od imenovanja nema nikakve ugovore o radu ili menadžerske ugovore. HDZ-ov zastupnik Mario Župan upozorio je da je to protuzakonito i da treba u Holding poslati inspekciju rada. 

- Što bi se dogodilo da jedan obrtnik ima tri tjedna neprijavljenog radnika? Radite protuzakonito - poručio je Župan.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek je priznala da nemaju članovi Uprave nikakve ugovore te da će imati menadžerske ugovore na četiri godine.

- Nemojmo uzbunjivati javnost. Oni rade po odluci o imenovanju i upisani su u sudski registar - rekla je Švaljek.

Švaljek najavila: Slijede promjene u gradskoj upravi

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek je napravila lapsus.

- Tko upravlja gradom? Zna se - rekla je Švaljek citirajući slogan HDZ-a iako su oni u barem trenutačno u oporbi. Kada su se zastupnici počeli smijati, Švaljek je priznala da je pogriješila.

- Ne znam sad kako ću neutralizirati ovaj prvi dio odgovora - kroz smijeh je rekla.

Sandra Švaljek je inače najavila na sjednici Skupštine da nakon novog imenovanja uprave Holdinga, sada prioritet napraviti promjene u gradskoj upravi. To bi značilo da će mijenjati i neke pročelnike koje je postavio zatvoreni Milan Bandić. Švaljek je napomenula da je nezadovoljna zavodima i uredima koji su trebali raditi na pripremama Generalnog urbanističkog plana. 

- Nakon što smo obavili promjene u Holdingu, vrijeme je da se posvetimo situaciji u gradskoj upravi i posložimo stanje - rekla je Švaljek.

Iako nije spominjala imena, postoje tri takva zavoda i ureda koje vode Ivica Fanjek, Jadranka Veselić Bruvo i Dinko Bilić. Na konkretno pitanje misli li prvenstveno na smjenu Fanjeka, Švaljek nije odgovorila.

- Ne mislim na nikoga konkretnog. Treba sjesti sa čelnicima ureda i utvrditi gdje je nastao problem oko priprema izmjena Generalnog urbanističkog plana - rekla je Švaljek.

Mikulić: Naplatili ste šest mil. kuna koje niste smjeli

Andrija Mikulić iz HDZ-a je upozorio i da Vodoopskrba i odvodnja protuzakonito naplaćuje pročišćavanje vode kućanstvima koja uopće nisu spojena na pročistač.

- Inspekcija je utvrdila da ste naplatili šest milijuna kuna koje niste smjeli naplatiti - rekao je Mikulić.

Štefica Mihalić, direktorica Vodoopskrbe je rekla da rade na razdvajanju računa već skoro godinu dana po novoj odluci, te još ispravljaju ako su nekome pogrešno naplatili.

Nebuloze u pravilniku

Dominik Etlinger iz SDP-a je upozorio na nebuloznu odredbu u pravilniku Zagrebačkog holdinga da nitko neovlašteno ne smije komunicirati s medijima.

- Ako netko pita radnicu Zrinjevca kada će cvijeće procvjetati i ona kaže za mjesec dana, to je razlog za otkaz. Ako pitaju vozača ZET-a zašto je zastoj i on kaže zbog nesreće i to je razlog za otkaz - upozorio je Etlinger.

Novi predsjednik uprave Holdinga Dejan Fičko je rekao da će poraditi na izmjeni pravilnika. Naglasio je da je prioritet Holdinga sada razgovor sa sindikatima i rad na planu refinanciranja dvije milijarde kuna obveznica koje dolaze na naplatu za dvije godine.

Idi na 24sata

Komentari 55

  • hrvatica3 27.03.2015.

    nije u redu da u Zagrebu vlada i donosi odluke netko tko nije izabran na izborima i za koga građani nisu glasali.

  • magdalena63 26.03.2015.

    Ćazime, 5+

  • bajica1009 26.03.2015.

    Cijelo vrijeme sve je ok mi radimo sad kad miki skida punomoć ovi nerade, ovi su zatajili, oni su spori i neefikasni, gospđa je kasno shvatila i znaći da nije znala što i kako sad navodno zna, kasno se jebenom kajati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare