Obavijesti

News

Komentari 55

Švaljek najavila smjene: Došlo je vrijeme da posložimo stanje

Švaljek najavila smjene: Došlo je vrijeme da posložimo stanje
6

Nakon što smo obavili promjene u Holdingu, vrijeme je da se posvetimo situaciji u gradskoj upravi i posložimo stanje, rekla je Švaljek na sjednici Gradske skupštine

VIDEO

Nova peteročlana uprava Zagrebačkog holdinga tri tjedna od imenovanja nema nikakve ugovore o radu ili menadžerske ugovore. HDZ-ov zastupnik Mario Župan upozorio je da je to protuzakonito i da treba u Holding poslati inspekciju rada. 

- Što bi se dogodilo da jedan obrtnik ima tri tjedna neprijavljenog radnika? Radite protuzakonito - poručio je Župan.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek je priznala da nemaju članovi Uprave nikakve ugovore te da će imati menadžerske ugovore na četiri godine.

- Nemojmo uzbunjivati javnost. Oni rade po odluci o imenovanju i upisani su u sudski registar - rekla je Švaljek.

Švaljek najavila: Slijede promjene u gradskoj upravi

Zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek je napravila lapsus.

- Tko upravlja gradom? Zna se - rekla je Švaljek citirajući slogan HDZ-a iako su oni u barem trenutačno u oporbi. Kada su se zastupnici počeli smijati, Švaljek je priznala da je pogriješila.

- Ne znam sad kako ću neutralizirati ovaj prvi dio odgovora - kroz smijeh je rekla.

Sandra Švaljek je inače najavila na sjednici Skupštine da nakon novog imenovanja uprave Holdinga, sada prioritet napraviti promjene u gradskoj upravi. To bi značilo da će mijenjati i neke pročelnike koje je postavio zatvoreni Milan Bandić. Švaljek je napomenula da je nezadovoljna zavodima i uredima koji su trebali raditi na pripremama Generalnog urbanističkog plana. 

- Nakon što smo obavili promjene u Holdingu, vrijeme je da se posvetimo situaciji u gradskoj upravi i posložimo stanje - rekla je Švaljek.

Iako nije spominjala imena, postoje tri takva zavoda i ureda koje vode Ivica Fanjek, Jadranka Veselić Bruvo i Dinko Bilić. Na konkretno pitanje misli li prvenstveno na smjenu Fanjeka, Švaljek nije odgovorila.

- Ne mislim na nikoga konkretnog. Treba sjesti sa čelnicima ureda i utvrditi gdje je nastao problem oko priprema izmjena Generalnog urbanističkog plana - rekla je Švaljek.

Mikulić: Naplatili ste šest mil. kuna koje niste smjeli

Andrija Mikulić iz HDZ-a je upozorio i da Vodoopskrba i odvodnja protuzakonito naplaćuje pročišćavanje vode kućanstvima koja uopće nisu spojena na pročistač.

- Inspekcija je utvrdila da ste naplatili šest milijuna kuna koje niste smjeli naplatiti - rekao je Mikulić.

Štefica Mihalić, direktorica Vodoopskrbe je rekla da rade na razdvajanju računa već skoro godinu dana po novoj odluci, te još ispravljaju ako su nekome pogrešno naplatili.

Nebuloze u pravilniku

Dominik Etlinger iz SDP-a je upozorio na nebuloznu odredbu u pravilniku Zagrebačkog holdinga da nitko neovlašteno ne smije komunicirati s medijima.

- Ako netko pita radnicu Zrinjevca kada će cvijeće procvjetati i ona kaže za mjesec dana, to je razlog za otkaz. Ako pitaju vozača ZET-a zašto je zastoj i on kaže zbog nesreće i to je razlog za otkaz - upozorio je Etlinger.

Novi predsjednik uprave Holdinga Dejan Fičko je rekao da će poraditi na izmjeni pravilnika. Naglasio je da je prioritet Holdinga sada razgovor sa sindikatima i rad na planu refinanciranja dvije milijarde kuna obveznica koje dolaze na naplatu za dvije godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...