To je to što me zanima!

Policija u akciji na hrvatskim cestama: Sve snage i uređaji od ponoći će kontrolirati brzinu!

Pješaci imaju 90% šanse preživjeti nalet vozila pri brzini od 30 km/h te manje od 50% šanse preživjeti nalet vozila pri brzini od 50 i više km/h, upozoravaju iz MUP-a uoči velike akcije kontrole brzine na našim cestama
Vidi originalni članak

Iz MUP-a su poslali upozorenje vozačima kako će od ponoći i cijelu srijedu na hrvatskim cestama biti maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa u akciji kom se kontrolira pridržavanje ograničenja brzine.

Speed Marathon je 24-satni nadzor brzine na području cijele Europe, a akcija se organizira jednom godišnje tijekom ROADPOL-ove Operativne akcije Brzina, koja je ove godine od 19. do 25. travnja.

Prijestupnike će kažnajvati na licu mjesta, a prekršaji brzine utvrđuju se i fiksnim kamerama za mjerenje brzine vozila.

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Horor kod Zadra: Tinejdžer s Mercedesom nije stao na STOP, usmrtio dvojicu mladića u Fiatu

Iz policije poručuju da su prekršaji prekoračenja dopuštene brzine kretanja svakodnevica u svim europskim zemljama. No, neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe te je stoga među prekršajima kojima se ROADPOL ciljano bavi u svojim operativnim akcijama.

VIDEO: AUTO SLETIO S CESTE Tragedija kod Sv. Ivana Zeline: U nesreći je poginulo dijete

Iz MUP-a navode da je cilj je da se počinitelji tih prekršaja isključe iz prometa. Usprkos rastu kazni za prekoračenje brzine, još ima previše vozača koji prekomjernom brzinom ugrožavaju sebe i živote ostalih sudionika u prometu.

Idi na 24sata

Komentari 100

  • ZetsTheBunny_1 21.04.2021.

    Odlično, ali to je samo jedna stavka od svih mogucih prometnih prekršaja...Trebaju sve te snage označeni i neoznacenih vizija usmjeriti u sigurnost u vožnji, a to nije samo brzina, neka sa malo voze po gradu i neka konačno zaustavljaju vozače koji nemaju pojma o prometnim pravilima i koji su "kupili" vozačke ili namjerno prometna pravila krše... Na dnevnoj bazi u 60ak km koliko napravim do posla i natrag bi ja barem petorici podrapao vozačke I nebi nikada više vozili jer ugrožavaju sve u prometu a ne samo sebe... Nekada je, sjećam se ko klinac, milicija upravo te prekrsitelje najviše lovila, tipa, puna linija, nepropisno mimoilazenje, pravilo desne strane, prvenstvo prolaska, pa čak i propuštanjem pješaka... 

  • 20.04.2021.

    to .. pola ćete pustit .. kad vam narede i mamići vam promakoše uz premijerov blagoslov

  • jozicalen9 20.04.2021.

    Nisam siguran da se policija tolimo brine za sigurnos hrvatskih građana ne cestama, većse oni brinu da što više naplate kazni od vozača po onoj staroj pola za državu pola za svoj džep.

Komentiraj...
Vidi sve komentare