To je to što me zanima!

Sve poskupljuje: Crkva podigla cijene usluga, evo koliko će koštati vjenčanja i pogrebi

Od Nove godine će biti skuplje i vjenčati se i umrijeti uz crkvene usluge pa će tako primjerice vjenčanje i sprovodi koštati od 40 eura dok su prije bili oko 300 kuna
Vidi originalni članak

Župnik sa zagrebačke Kustošije na oglasnoj je ploči jasno istaknuo nove cijene crkvenih usluga koje su prilagođenje uvođenju eura. Cijene nisu samo zaokružili, nego su ih i znatno podigli, piše Danas.hr.

Od Nove godine će biti skuplje i vjenčati se i umrijeti uz crkvene usluge pa će tako primjerice vjenčanje i sprovodi koštati od 40 eura dok su prije bili oko 300 kuna.

PRELAZAK NA EURO Računi, štednja, zamjena kune: Sve što trebate znati o eurima

Misa će s 50 kuna porasti na 7 eura, rodoslovlje će s 350 kuna porasti na čak 100 eura, a krsni, vjenčani i smrtni list, koji su koštali 30 kuna od Nove godine će koštati 8 eura.

- Promjena valute u Hrvatskoj bila je povod za sustavnije revidiranje novog financijskog sustava Katoličke Crkve u Hrvatskoj budući da se od njegovog uvođenja 2001. ništa bitno nije mijenjalo. Uzimajući u obzir promjene koje su se u međuvremenu dogodile uslijed inflacije i povećanja životnih troškova bilo je nužno korigirati neke iznose na više - objasnili su iz HBK.

Idi na 24sata

Komentari 89

  • Luna777 30.12.2022.

    Da li su svećenici u sustavu FISKALIZACIJE? Kome oni polažu račune za sakramente? Sami sebi?

  • vjesalica 30.12.2022.

    zato ja ne idem u crkvu,dođite u župu Križ da vidite što naš župnik posjeduje,dva auta,lovište u Sunji,kad ide po kućama ispituje ukućane koliko ih radi u kućanstvu,određuje koliko bi tko trebao dati za crkvu,naravno katotaliban izbosne,samo domicilno stanovništvo ga sve manje j..e,nameće neka pravila kao da živimo u srednjem vijeku,trebao bi uskok malo i tu crkvu istražit.

  • kekec5 30.12.2022.

    koliko se zna a sv.otac je rekao da krštenje ,vjenjčanje i sprovod se ne naplačuje .

Komentiraj...
Vidi sve komentare