To je to što me zanima!

Sve škole jedne općine u Srbiji zabranile djeci mobitele: Neki su čak zabranili i pametni sat

Sve škole u jednoj srpskoj općini dogovorile su se kako će uvesti poseban pravilnik kojim se zabranjuje korištenje mobitela na nastavi. Neki su čak zabranili i pametne satove i slušalice. Slažete li se i vi s odlukom?
Vidi originalni članak

Jedan dio Srbije zabranjuje djeci mobitele u školama pa će tako svi učenici u Priboju morati svoje uređaje odložiti prije početka nastave jer su se sve škole usaglasile oko donošenja novog pravilnika, piše Telegraf.

- Zabranjeno je korištenje mobilnih telefona u školi, on se mora odložiti u torbu ili na predviđeno mjesto prilikom dolaska. Pod digitalnim uređajima ne podrazumijevaju se samo mobilni telefon već i pametni satovi, tableti, laptopi i slušalice. U nekim školama odlučeno je da se oni mogu koristiti na velikom odmoru, međutim kod nas u školi nije dozvoljeno ni tada, pa ni na vannastavnim aktivnostima kao što su na primjer izleti - rekao je Nikola Tošić, ravnatelj OŠ "Nikola Tesla" u Banji.

Učenike i roditelje upoznat će se s novim pravilnikom, a roditelji će morati potpisati obrazac u kojem potvrđuju da su upoznati s pravilnikom te kako preuzimaju odgovornost da njihovo dijete u školi neće koristiti mobitele i druge uređaje.

Pitamo i vas - treba li i u Hrvatskoj uvesti pravilnik o zabrani korištenja mobitela i ostalih uređaja na nastavi? Odgovorite nam u anketi.

 
Idi na 24sata

Komentari 21

  • peric.sara 28.03.2024.

    Pa konacno netko imao hrabrosti da postavi granice! Djeca danas su ovisna o tim glupostima, trebaju se vise posvetiti ucenju i druzenju u stvarnom svijetu :)

  • Chil 07.03.2024.

    meni je bivša zabranila da idem do susjede, ipak sam išao

  • mmmmmmm7777777 07.03.2024.

    Ma neeee - pa treba djecu uciti kako ispravno koristiti tehnologiju a ne ju zabranjivati .

Komentiraj...
Vidi sve komentare