To je to što me zanima!

Sve su oči uprte u Europsku agenciju za lijekove, danas se objavljuje odluka o AstraZeneci

Europska agencija za lijekove (EMA) trebala bi danas donijeti procjenu o sigurnosti upotrebe cjepiva AstraZenece nakon što je više zemalja privremeno obustavilo njegovo korištenje zbog straha od nuspojava
Vidi originalni članak

Sigurnosni odbor EMA-e poduzeo je detaljnu procjenu o malom broju slučajeva koji se odnose na  pojavu krvnih ugrušaka do čega je došlo kod primatelja cjepiva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odbor zadužen za procjenu rizika (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee -PRAC) objavit će potrebne preporuke za daljnje djelovanje nakon svog sastanka u četvtrak.

Nakon što su se pojavila izvješća o slučajevima zgrušavanja krvi neke zemlje u Europskoj uniji zaustavile su korištenje cjepiva britansko-švedske tvrtke, što je dodatno odgodilo ionako tromu kampanju cijepljenja.

SVE PRIJAVILI EUROPSKOJ AGENCIJI HALMED istražuje slučaj: Čovjek (33) umro 12 dana nakon što je primio cjepivo AstraZenece

Mnoge od njih objavile su da će pričekati procjenu i preporuku Europske medicinske agencije.

EMA je priopćila kako razmatra dostupne podatke koji se odnose na sve tromboemboličke slučajeve zabilježene nakon cijepljenja, uključujući dodatne podatke koje su joj dostavile nacionalne zdravstvene agencije.

"Nastavlja se brza i temeljita analiza dostupnih podataka i kliničkih okolnosti u vezi s određenim slučajevima kako bi se utvrdilo je li im cjepivo moglo doprinijeti ili su događaji vjerojatnije uzrokovani drugim uzrocima", navela je EMA.

JEFTINIJE OD DRUGIH Neke zemlje odustaju od cjepiva AstraZenece, druge vide šansu

I EMA i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) preporučile su nastavak cijepljenja cjepivom AstraZeneca do daljnjeg, napominjući kako su njegove prednosti nadmašile rizike Covid-19.

Idi na 24sata

Komentari 115

  • Nogomanija99 18.03.2021.

    Necu se cijepiti sa nicim kamoli ovim

  • 18.03.2021.

    bombardiranje ovakvim vjestima svakodnevno dovodi do jos veceg otpora

  • srni106 18.03.2021.

    Ja znam sta ce reci milion posto.nakon detalnog pregleda dokumentacije i usporedbi sa povezanim slucajevima dosli smo do zakljucka da nema apsolutno nikakve poveznice sa smrcu pacijenata.cjepivo je provjereno i nema razloga da bockanje ne ide dalje jer se cjepivo masno platilo iz drzavnog proracuna odnosno novca iz vasih dzepova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare