To je to što me zanima!

Sveta misa: Tisuće vjernika pohrlilo ka Gospi Dragotinskoj

Vjernici Đakovštine blagdan Velike Gospe svetkuju u Dragotinu u čijem je svetištu najstarija Gospina crkva u istočnoj Hrvatskoj - crkvi starijoj od 700 godina, koja je odoljela i turskim osvajanjima
Vidi originalni članak

Tisuće vjernika Gospi Dragotinskoj, mnogi i pješice, hrli još od sinoć, kada je tamo svečano misno slavlje uz procesiju sa svijećama na otvorenome predvodio đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, a tom prilikom iznesena je iz crkve i slika Žalosne Gospe, najvredniji predmet u svetištu.

Nadbiskup Hranić u svojoj se propovjedi dotaknuo aktualnog trenutka poručivši kako "u Isusa nema mjesta rođaštvu, mitu i korupciji". Istaknuo je i kako nas, kao narod, guše moralna i demografska pitanja te ekonomska kriza, problemi iz kojih ponekad ne vidimo izlaz. 

"Ponosimo se time što smo katolici, Hrvati, svojom krsnom vezom s Isusom, a pritom zaboravljamo da biti Isusov znači ostati mu vjeran u svakom trenutku svoga života, bez obzira imamo li 10, 20, 50 ili 80 godina: bilo da smo u obitelji ili na radnom mjestu, u školi ili na ulici, u crkvi ili u trgovini, nezaposleni, na neadekvatnom ili na perspektivnom radnom mjestu, pred teškim ili nevjernim bračnim drugom, u razmišljanju da se rastanemo ili ne, pred novom trudnoćom ili suočeni s nemogućnošću da brak okrunimo vlastitim djetetom. Ostati mu vjeran i onda kad liječnik sumnja ili kad dobijemo dijete s ozbiljnim zdravstvenim poteškoćama, odnosno s trajnim invaliditetom", istaknuo je nabiskup Hranić.

Danas, na svetkovinu Velike Gospe, misu u Dragotinu predvodio je dugogodišnji upravitelj tog svetišta Ivan Zirdum. Crkva u Dragotinu se od 2009., kada se u njoj urušio strop, obnavlja pod nadzorom konzervatora. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • škver 15.08.2016.

    Kada vidim sizofrenog mladića kako svaki dan kopa po kontejneru, pun mi je k......izmišljotina!!!!

  • škver 15.08.2016.

    Da ima boga,ne bi djeca umirala u mukama,živjela nepokretna, sizofrena.. .

  • škver 15.08.2016.

    Ja ih baš pokušavam pobrojiti ali mi ne ide.

Komentiraj...
Vidi sve komentare