To je to što me zanima!

Svećenik ga je uhvatio za vrat i izbacio van iz crkve?

Roditelji dječaka Ivana (13) iz Županje tvrde da je svećenik nasilno izbacio iz crkve njihova sina te ga ozlijedio. Svećenik to nije želio komentirati
Vidi originalni članak

Svećenik Alojzije Asić (60) je odlučio izbaciti Ivana Filipovića (13) u Gradištu kraj Županje s nastave tako što ga je uhvatio za vrat i ispod ruke te doslovce izgurao iz crkve. Potom mu je van izbacio i torbu. S roditeljima uopće nije htio razgovarati.
- Asić se namjerio na nas jer mu je supruga rekla da nije u redu da Ivanu piše minuse na vjeronauku samo zato što ja ne mogu dolaziti na mise. Kad je mali došao iz crkve s masnicama na vratu, odveo sam ga kod liječnika, koji je konstatirao lakše ozljede i svećenika sam prijavio policiji - kaže tata Andrija Filipović, koji se sa svećenikom sukobio i dva dana kasnije.
- To je svećenik koji na propovijedi ispriča ono što su mu ljudi ispovijedili u ispovjedaonici pa smo nedavno svi saznali koja je žena prevarila muža. Djecu redovno šikanira, čak je djevojčicu (14) pred njezinim roditeljima proglasio nemoralnom i odbio ju krizmati - tvrdi Eva Filipović, Ivanova majka. Svećenik jučer nije htio razgovarati, jer psihički nije dobro.
Podsjećamo, prije par dana sličan slučaj dogodio se u Osijeku. Svećenik Mate Sočković uhvatio je za lice D. T. (13). Dječak je došao kući s masnicama te tvrdio da mu je župnik rekao da je stoka. Župnik je to demantirao i rekao da ne zna otkud ozljede.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • elenora 14.11.2008.

    @tajnamoja,baš si smješna!!Kažeš da 20 klinaca svečenik odbio krizmati,zbog njihovog neredovitog dolaska na vjeronauk kao i za nezalaganje....pa su tako skromna fina odgojena djeca to šutke prihvatila!!Šta su trebali?Po tvojoj logici izgleda ne treba redovito ići ni na vjeronauk a nebi možda trebali ni u školu..možda ni uciti!!! To možemo ostaviti sve da odrade svečenici,profesori ili možda naši roditelji...,a mi za njihov trud dobivati prolazne ocjene??Već kad kažeš kako su tvoji vršnjaci morali tu 1god.ponavljati šutke i pritom zahvaljuješ što su se sad vremena promjenila.Što sad nažalost svečenici ili profesori šutke trpe,dok nevaspitana djeca udaraju o stol!!!

  • nikica-keko 14.11.2008.

    puno ima takvih grešnika koji su u popovima i iskorištavaju taj položaj samo radi para. a tko zna vjeruju li uopće u Boga

  • javolimsamosebe 14.11.2008.

    pola toga sto tu pise nije istina...kao prvo svecenik njega nije uhvatio za vrat nego ispod ruku...drugo njemu niko nije kriv sto je on bezobrazan pa nije htjeo poslusat velecasnog i prec u zadnju klupu...trece niko ko je dosad piso o tome nije napiso kako je ivan njemu opsovo boga i reko mu kao da ce nastradat kad dodje njegov tata...cetvrto ja znam da nas svecenik zna i provocirat al nije posteno da ga se tako optuzi za nest sto nije napravio pa on je bio na hitnoj ja mislim svaku vecer nekolko dana zaredom zbog toga...njemu su htjeli dovesti i novinare za dan krizme da kao prosvejduju prec crkvom i nedaju ovima koji se trebaju krizmat da se krizmaju al fala bogu krizma je dobro prosla...eto sad imate pricu i jednog od svjedoka pa sad komentirajte tu tako zanimljivu vijest

Komentiraj...
Vidi sve komentare