To je to što me zanima!

Svećenik načinio popis 10 načina kako uništiti misu

Profesor na splitskom KBF-u Ante Mateljan upućuje na probleme da se od nedjelje čini zanimljiv događaj ekonomski pothvat...
Vidi originalni članak

Ante Mateljan, profesor na KBF-a u Splitu, osmislio je deset načina kako upropastiti nedjeljnju misu. Na prvome mjestu je napast da se nedjelja pretvori u zanimljiv "event", a druga je da se pretvori u ekonomski pothvat. Na trećemu mjestu upozorio je na svećeničke političke poruke. Četvrto mjesto pripalo je razaranju mise dobrim namjerama, a na petome mjestu je preobražavanje mise u slobodnjaštvo kroz suprotstavljanje Crkvi. Šesti način je taj da se odbaci sve što za nekog može biti neugodno. Na sedmome mjestu nalazi se ukidanje molitve. Pretvaranje nedjelje u svećenički poslovni dan nalazi se na osmome mjestu ljestvice. Na devetome mjestu nalazi se brižno mjerenje trajanja mise, a na desetom je svećenikovo "bespotrebno" uznemiravanje savjesti.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • ana katarinja 27.05.2009.

    Zanimljiva percepcija, a ja mislim da nema ništa ljepše nego kad si duhom prisutan cijelim tijekom mise pa ne primjetiš kako ti je prošlo vrijeme. Uvelike ulogu u tome ima svećenik ali je ipak važno gdje si ti uistinu u svemu tome.. Ako ne mogu postići sklad u vlastitoj sebi koji mi pruža moja vjera okrenem se i iziđem iz crkve. Svećenici se trude ali nisu ni oni svi isti niti ih ljudi jednako doživljavaju pa zbog toga i postoje razlike u shvaćanju kompleksnosti odlaska na misu koja nije samo ni vjera niti svećenik niti Euharistija.

  • luna2 27.05.2009.

    ako sam ga ja ikaj razmela

  • mayhem26 27.05.2009.

    Ja neidem na mise,pomolim se sam,ispovjedim se sam i mislim da sam daleko veci katolik od ovih koji redovno idu na mise,jer popovi su oduvjek bili vragovi.U proslosti su ubijali ljude pod izlikom da su vještice,sada im je sanader dosao,pa bas nemogu to činiti,ali su se zato debelo uvalili u politiku tako da tu nema pomoći nego jednostavno bojkotirati mise,neostavljati novce za lemoziju i ni na koji način im netreba pomagati jer ni crkva nama nepomaze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare