To je to što me zanima!

Svećenik u Čepinu blagoslovio aute, vjernici su donirali jedan cent po prijeđenom kilometru

Svi koji su dovezli svoje vozilo na blagoslov, dobili su i naljepnicu koju su mogli s ponosom nalijepiti na svoje vozilo, a riječ je o sudjelovanju u misijskoj akciji MIVA
Vidi originalni članak

U nedjelju, 23. srpnja je u župi Uskrsnuća Kristova u Čepinu u Osječko - baranjskoj županiji održan blagoslov vozila, a upravo je taj dan odabran jer se tog datuma obilježava blagdan svetog Kristofora koji je zaštitnik putnika, vozača i pomoraca.

Na stranicama Župa je objavljeno da je riječ o sudjelovanju u misijskoj akciji MIVA. 

Nakon mise koje su se održale u 9 i 10 i 30 sati je svećenik blagoslovio motore, vozila, bicikle, role te ostala prijevozna sredstva koja su se nalazila na parkiralištu pred crkvom. Uz to su se prikupljali i dobrovoljni prilozi za nabavu vozila misionarima. 

KAŽU DA IM NIJE STIGLA MOLBA Javili se iz župe: 'Svećenik koji je časne nagovarao na seks, ne seli u Splitsku nadbiskupiju...'

Običaj je da vjernici daju jedan cent po prijeđenom kilometru. Uzme li se u obzir da je neka prosječna prijeđena kilometraža osobnog automobila u godini oko 10.000 km, to bi značilo da je okvirni iznos donacije oko 100 eura. 

Svi koji su dovezli svoje vozilo na blagoslov, dobili su i naljepnicu koju su mogli s ponosom nalijepiti na svoje vozilo.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • TAKE IT BACK 03.08.2023.

    Ajde popovi, da čujemo kada đete početi naplaćivati tim tzv. vjernicima mogućnost da ne pokrenete inkviziciju?

  • TAKE IT BACK 03.08.2023.

    E moj Kristofore, trebao si voziti Rimca a ne tamo neku mečku pa danas ne bi morao cendrati i skupljati po 1 cent. Lijepo su ti govorili, no ti nisi slušao.

  • zaladilo 03.08.2023.

    Akon se mere jab kupio 4 litre toie vode pa bi ulio u posudu za prat stakla pa bi unda štrapa i avtu bi mi dura blagoslov sikuro mjesec a i jab bio unjimi sikur?

Komentiraj...
Vidi sve komentare