To je to što me zanima!

Švedska do kraja rujna ukida skoro sva korona ograničenja

Zahvaljujući uspješnoj kampanji cijepljenja, daleko smo dogurali i sada je naše društvo u boljoj situaciji. Zato poduzimamo korak prema normalnoj svakodnevici, rekla je ministrica zdravstva Lena Hallengren
Vidi originalni članak

Švedska vlada objavila je u utorak kako će do kraja mjeseca ukinuti gotovo sve korona mjere, a to se osobito odnosi na ograničenja okupljanja u restoranima, barovima, kazalištima i stadionima, prenosi Reuters.

Većina odraslog stanovništva Švedske je cijepljena pa su tijekom ljeta postupno ublažavali mjere. U posljednjih nekoliko tjedana rastao je broj zaraza zbog Delta soja, ali je zbog velikog postotka cijepljenih broj preminulih ostao poprilično nizak.

Švedska je ostala prepoznatljiva tijekom pandemije po tome što je odbijala uvoditi strogi lockdown i oslanjala se na svijest i odgovornost građana da se pridržavaju mjera.

Unatoč tome, javna okupljanja u restoranima, barovima i na koncertima bila su strogo ograničena. Švedska vlada sada planira ukloniti ta ograničenja do 29. rujna kao i povući preporuku o radu od doma.

STARO NORMALNO Danska vlada najavila kako 10. rujna ukidaju sve korona mjere

- Dugo smo bili prisiljeni živjeti pod ograničenjima kako bismo zaštitili živote i zdravlje građana. Zahvaljujući uspješnoj kampanji cijepljenja, daleko smo dogurali i sada je naše društvo u boljoj situaciji. Zato poduzimamo korak prema normalnoj svakodnevici, prema zajednici u kojoj neće biti nikakvih ograničenja. Procijenili smo da ograničenja imaju malen učinak na suzbijanje infekcije. Trenutačno je važno povećati stopu procijepljenosti - najavila je švedska ministrica zdravstva Lena Hallengren.

Hallengren kaže kako se razmišlja o primjeni covid potvrda za neke aktivnosti, ali se nada kako to ipak neće biti potrebno.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Društveno biće 08.09.2021.

    Šveđani su pametni.

  • NonGMOwomen 08.09.2021.

    Tamo je cjepivo samo za one koji to zele.

  • najponosniji.antifufach 08.09.2021.

    ma jesi vidio ti ove svedske antivaksere i ravnozemljase! usude se ukinuti ogranicenja zbog ove najzaraznije i najsmrtonosnije bolesti poznate povijesti svijeta...a mozda sire! ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare