To je to što me zanima!

Švedska: Ne sviđa vam se spol djeteta - abortirajte!

Švedsko ministarstvo zdravstva legaliziralo je abortus do 18. tjedna trudnoće. Trudnice do tog tjedna već mogu saznati spol djeteta i abortirati
Vidi originalni članak

Švedsko ministarstvo zdravstva legaliziralo je abortus roditeljima kojima se ne sviđa spol djeteta. Prema pisanju švedskog portala The Local, vlasti su se odlučile na legalizaciju nakon što je Šveđanka dva puta pobacila jer je nosila djecu neželjenog spola. Žena je, naime, već davno rodila dvije kćerke te je htjela sina. Kako je u Švedskoj abortus legalan do 18. tjedna trudnoće trudnice mogu saznati spol djeteta kojeg nose. Zabrinuti liječnici savjetovali su se sa Nacionalnim odborom zdravstva i socijalne skrbi oko novih slučaja takvih abortusa. Odbor im je odgovorio da po zakonu moraju udovoljiti željama takvih trudnica. Liječnici su upozorili kako trudnice iz Norveške redovito putuju u Švedsku kako bi pobacile u 18. tjednu trudnoće.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • asvaltina 07.12.2009.

    Ja zivim u Svedskoj i ZNAM da je u drzavnim bolnicama STROGO zabranjeno da otkriju pol djeteta! To je i privatnim ginekolozima STROGO zabranjeno,mada uvijek ima ginekologa izuzetaka koji vam za debele pare kazu spol fetusa!

  • 14.05.2009.

    Ne kužim: sve je potpuno krivo protumačeno! Nisu legalizirali abortus zbog spola djeteta !!! Već od ranije je abortus legalan do 18. tjedna, ali sad je sve uznapredovalo, pa se do tada već može saznati spol djeteta. Znači da strelice, metke, zgražanje i gnušanje treba uputiti na \'\'napredak tehnike\'\' i roditelje koji pitaju za spol, pa odlučuju prekinuti trudnoću ako im se spol ne sviđa. Zakonodavac je samo želio, davno prije toga, pomoći majkama da odlučuju da li će roditi ili ne!

  • sprinterica 14.05.2009.

    prebolesno, dok se svaki normalan roditelj moli da mu se rodi zdravo dijete, oni se igraju boga, ovo je morbidno

Komentiraj...
Vidi sve komentare