To je to što me zanima!

Svekar dužan za grobno mjesto pa im ne daju naknadu za bebu

Morat ću provjeriti o čemu se radi, ali ne možemo im dovijeka dozvoljavati da nas vuku za nos i ne plaćaju svoje obaveze prema Općini, objasnio je načelnik općine Tinjan Goran Hrvatin
Vidi originalni članak

Majka iz Tinjana nedavno je rodila svoje treće dijete. Majka i otac su dostavili svu potrebnu papirologiju i otišli su  su u Jedinstveni upravni odjel Općine gdje su trebali preuzeti jednokratnu novčanu naknadu za novorođenče, u ovom slučaju, u iznosu od 5.000 kuna. No tamo ih je dočeka odbijenica.

-  Kada sam pitala načelnika Gorana Hrvatina zašto za treće dijete ne mogu dobiti tu jednokratnu naknadu koja pripada svoj djeci, prema Odluci te iste Općine, on mi je uz podsmjeh odgovorio da kako se uopće usuđujem tražiti taj novac kada im je moj svekar za grobno mjesto još uvijek dužan 4.000 kuna - kaže majka za Glas Istre. Mada uopće ne negira da taj dug postoji, smatra da se njeno dijete ne može kažnjavati zbog duga svog djeda ili bilo kojeg drugog člana obitelji, te da je općina to trebala s njima riješiti na bilo koji način. U Jedinstvenom upravnom Odjelu općine Tinjan rekli su nam da su odlučili ovako postupati prema djeci dužnika još prije otprilike dvije godine, mada nije bilo puno takvih slučajeva, dok je dužnika, kažu, i previše. Zato su odredili da se ovakve naknade mogu davati samo u slučajevima kad nema dugovanja prema Općini.

- Imamo jako puno dužnika, ali uvijek se nekako pokušamo dogovoriti s njima, makar da na rate otplate dug. Mada nemamo puno slučajeva da se baš u obitelji dužnika rodi novorođenče, pa ne dobije naknadu. Moram priznati da ste me sada zatekli, jer su obično roditelji dužnici, i to je onda jedna sasvim druga priča, zaista ću morati provjeriti o čemu se radi. Ali svejedno, ne možemo im dovijeka dozvoljavati da nas vuku za nos i ne plaćaju svoje obaveze prema Općini - rekao je načelnik Goran Hrvatin.  

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Uragan_1 01.04.2018.

    Ovakvog načelnika treba odmah stolicom tresnuti po glupoj glavi i još dobro nogom u guzicu da zapamti što smije a što ne.

  • Dokidok1234 01.04.2018.

    Novce ne dobiva bebe nego njegovi roditelji znaci od njenog muza stari je konj koji ne placa obaveze opcini al oni bi od opcine pogodnosti e pa nemoze...

  • GIRIGARI 01.04.2018.

    Kakvi likovi. Prenose dugove na pokoljenja. Čak ibkada su živi. Sve bi lakše bilo kada bi svatko za sebe odgovarao. No, naša država kaznit će djeda i baku za uzdržavanje unuka ako su tata ili mama imecili koji ne brinu o svojoj djeci. Mi bi smo visoko uređenu državu ali koju ćemo uređivati na starim načelima ilibjoš bolje kakobse komu svidi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare