To je to što me zanima!

Sven (13) je "hrvatski slavuj" koji je već otpjevao 12 opera

Hrvatski Pavarotti: Sven Jagarinec (13) stiže sve obaviti 
za školu, ali najviše voli pjevanje. Ima apsolutni sluh. U njegovoj obitelji nitko ne pjeva - osim pod tušem
Vidi originalni članak

Nije se ni krstio, a župnik je rekao da će biti pjevač jer je rođen na svetu Ceciliju, zaštitnicu glazbenika.

Krenuo je u vrtić, a tamo je u posjet jedan dan stigao akademski glazbenik i rekao da ima “nešto u malom”. Sada je taj “mali” čudo od djeteta i iza sebe ima otpjevanih 12 opernih predstava

Sven Jagarinec je uspio, kao rijetko koji dječak na svijetu, otpjevati ulogu u Brittenovoj operi “Okretaj zavrtnja”. Riječ je o operi koju rijetko izvode u svijetu jer im uvijek nedostaje taj “mali” koji može iznijeti zahtjevnu ulogu. A šibenski HNK dobio je neponovljivog Svena, koji ima apsolutan sluh pa čuje i ono što drugi ne primijete. 

Duško Jaramaz/PIXSELL

- Glumio sam Milesa, kojeg su izbacili iz škole zbog ponašanja. Dolazi u dvorac u kojem se počnu događati čudne stvari i pojavljuju se duhovi - prepričava Sven iz Zagreba. Bio je jedan od glavnih glumaca. 

- Odrasli pjevači nikada me nisu kritizirali ili rekli da sam loš. Isto kao i oni, odrađivao sam probe svaki dan i po šest sati. Nisam imao vremena za nogomet, ali ga nikad ne bih mijenjao za pjevanje - veselo će Sven, kojem u obitelji nitko ne pjeva, osim možda ispod tuša.

Kao rijetko viđeni talent, operu je pjevao i ležeći na trbuhu ili viseći u ormaru. Do ovog ljeta nastupio je 12 puta u ovoj operi, a pred kraj je imao problema samo s kratkim rukavima. Kako je rastao, bili su sve bliže laktovima nego zapešćima. Svoj anđeoski glas prvo je uvježbavao u zboru Zagrebački dječaci, odakle ga je dirigentica Jasenka Ostojić gurnula u svijet opere i nije nimalo sumnjala u to da može ponijeti takav zadatak. 

No hrvatskom slavuju ipak nisu najdraži klasici. Za njega je samo jedan jedini Tony Cetinski. S njim je u studiju i otpjevao jednu Tonyjevu pjesmu, a toliko je bio uzbuđen da danima prije nije mogao spavati.

- Bilo je super pjevati s Tonijem, a u obitelji su u svi njegovi obožavatelji - rekao je Sven. Njegova majka Lidija rekla je kako obožava slušati sina dok pjeva, a posebno je ponosna na izvedbe u operama.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • babylove 17.10.2014.

    svako dijete treba promatrati,vidjeti i slusati,i gledati ga kao ravnopravnog clana obitelji,a ne kao vecina hrvata-kao maloumna derista koja nemaju pojma o zivotu. ovi roditelji su vjerojatno slusali,i gledali svoje dijete i pustili ga da se razvija kako ono zeli i radi ono u cemu uziva. nasa zemlja je nerazvijena jer se djeca ne postuju,jer su skole konzervativne,jer roditelji imaju pametnijeg posla od djece,jer im se ne da baviti se s njima pa im popustaju u svemu,jer im daju ono sto zele,a ne ono sto trebaju. kada bi jednom instinktivno pokusali vidjeti na djetetu osjecaje,vidjeli bi da je ono u pravu. nemate djecu samo da vi njih odgajate,vi imate djecu da bi vam pomogla vidjeti da su vasi osjecaji vazni i da ih mognete pokazati. on me cini osobom koja ima osjecaje,i zahvalna sam sto imam nekoga da me to ponovno nauci,kad sam to sve skoro vec bila izgubila pretvarajuci se da sam nesto sto nisam da ugodim svima. jer su nas roitelji naucili da nije pristojno ne pozdraviti nekoga,da nije pristojno plakati iako si tuzan,na sav glas se smijati iako si sretan. sada sve to mogu! i osjecaj je zakon! plus,klasicne probleme koje imaju drugi roditelji ja nemam. mene boli glava,ja mu kazem da ne bi da idemo u park jer me glava boli,mozemo li sutra ikako. on kaze da moze sutra,pa se igra,pa me pomazi po glavi,pita jesam bolje. kad zeli uzeti nesto opasno,kazem da sam uplasena i ne smije to dirati. prihvaceno. kad mu kazem da ce nesto bit ok,zna da hoce. kad znam da nesto boli,kazem da znam da ga boli,suosjecam i nema kaosa.ima 3 godine. samo da ovaj narod nauci da su to male posebne osobe koje zivot stvarno cine vrijednim zivljenja....

  • kawasaki_tg 16.10.2014.

    mali je derpe

  • tiha voda_492 16.10.2014.

    eh...kad bih neka djeca bila slicna ovom genijalcu....:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare