To je to što me zanima!

Sveučilišta protiv: Linić uzima fakultetima 1,6 milijardi kuna

Godišnje se iz proračuna za znanost i fakultete izdvaja 3.2 milijarde kuna. Uz to, iz Ministarstva tvrde, da ostvare i dodatnih od 1,3 do 1,5 milijardi kuna vlastitih prihoda
Vidi originalni članak

Akademska zajednica usprotivila se najavama ministra financija Slavka Linića da će fakulteti ostati bez dijela svojih prihoda. Linić je kazao dana računima sveučilišta, fakulteta i instituta postoji 1,6 milijardi kuna koje se ne koriste, piše Večernji list.

Ministar obrazovanja Željko Jovanović ne vidi ništa sporno u Linićevoj najavi. Tvrdi - nema otimanja prihoda fakultetima. Uplatom sredstava iz vlastitih prihoda umjesto na račune fakulteta u državni proračun osigurat će se transparentnost i povećanje likvidnosti proračuna, poručuju iz resornog ministarstva.

Sindikalist Vilim Ribić Linićev je prijedlog nazvao pljačkom jer je, kaže, ostvarivanje dodatnih sredstava bio jedini način da se održi sustav.

Godišnje se iz proračuna za znanost i fakultete izdvaja 3,2 milijarde kuna, a u resornom ministarstvu ističu da oni povrh toga ostvare od 1,3 do 1,5 milijardi kuna vlastitih prihoda. Sad na računu imaju gotovo 1,2 milijarde kuna, od čega je oko 450 milijuna kuna oročeno u kunama ili u stranim valutama.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • 25.02.2014.

    Komunistička doktrina-nitko da ne strši, uravnilovka, uskoro i uniforme za sve građane, svima isto, svima ništa!

  • AntoOpačak 25.02.2014.

    Kada je već prijateljima otpisao dugove ,kredite, poreze. mora čovik odnekud namaknut novac.Evo das su mu šutnuli fintu presipanja iz drugog stupa u proračun Mislio jadan da može varati Europu kao nas bjednike.Još to nije ništo. zamislite što će biti u 5 mjesecu.

  • pero_ 25.02.2014.

    Slijedeca ideja ce biti usteda od +3 milijarde kuna ostvarena zatvaranjem fakulteta. Kog ce nam vraga te ustanove kad obrazovane mlade ljude i tako namamo gdje zaposliti. Cak ce i potreba za srednjim skolstvom postati upitna. "Prezivjeti" ce samo srednja politicka u Kumrovcu da ima tko vladati zemljom seljaka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare