To je to što me zanima!

Svi bi htjeli pomoći Jastrebu: 'Lijepo je znati da nismo sami'

Osim građana i suboraca, heroju pomoć nude i poliklinike i bolnice. Jastrebova supruga kaže kako im mnogo ljudi šalje pisma podrške te ih mole da ne posustaju
Vidi originalni članak

Lijepo je znati da u ovo užasno vrijeme nismo sami. Zovu nas „mali ljudi“ i hrabre, šalju pisma podrške, donacije, mole nas da ne posustanemo i često zajedno plačemo. Pomoć nude domovi za stare i nemoćne osobe i poliklinike, a sa zagrebačkom bolnicom Merkur smo već dogovorili preglede i liječenje, kaže supruga Tereza.

Telefon u kući teško bolesne legende Domovinskog rata Mile Dedakovića Jastreba neprestano zvoni. Žena iz Rijeke poslala mu je hidrauličnu dizalicu za lakše kretanje po kući, obitelj iz Bjelovara darovala mu je 50 kilograma teletine koju jedinu smije jesti. Poliklinike i bolnice nude mu preglede i liječenje.

Mile već nekoliko noći spava u električnom krevetu, a stići će mu i električna kolica. Među mnogim donatorima su i suborci Pejo Lovrinčević i donedavni fizioterapeut rukometne reprezentacije Ante Arić.

- Miletovo zdravstveno stanje je vrlo teško zbog više od 20 dijagnosticiranih bolesti koje se poklapaju i isprepliću te teškog psihičkog stanja izazvanog proživljenim traumama. Zato mu je nužna specijalna njega i prehrana kako bi se što prije i što više oporavio. Naš Deda nikada više neće biti sam. Pokušat ćemo ga liječničkim terapijama što prije vratiti na noge - obećao je Ante Arić.

Obitelj Dedaković je do sada na lijekove trošila više od 5000 kuna mjesečno, jer država uskraćuje Mili pravo na količinu lijekova koju su mu liječnici prepisali. Tereza kaže da je zbog fantastične reakcije javnosti obitelj do daljnjeg riješila problem nabave lijekova i drugih potrepština, no da to nipošto ne znači kraj priče.

- Ni mi ni građani široke duše ne smijemo stati sa prikupljanjem donacija, jer je u Hrvatskoj previše majki i supruga koje o svojim muževima braniteljima moraju skrbiti kao ja a nemaju mogućnost u medijima progovoriti o svojim mukama. Još jednom hvala svima koji misle na nas i koji su nam na bilo koji način pomogli, a sve koji to i dalje žele činiti molim da mi se jave da budemo koordinirani u prikupljanju i ne gomilamo nepotrebne količine lijekova i drugih potrepština. Mogu se u osvrnuti oko sebe i pomoći „malim ljudima“ koji su sudjelovali u stvaranju Hrvatske a sada su u problemima iz kojih se ne mogu sami izvući. To će biti kao da su pomogli Mili Dedakoviću Jastrebu – zaključila je Tereza.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • Gidra_1 16.12.2012.

    Jakih li "heroja"....A kreditni rejting prema dole,ha ? A sta ces....

  • Cezar9 16.12.2012.

    Dobro je ćuti vijest da je Jastrebu stigla toliko potrebna pomoć!!! Međutim postavlja se pitanje .."Zar je trebalo iznositi u medije njegovo stanje!!???" Zašto je uopće stigao do te nepovratne točke. Žalosno, jako žalosno...Dobro je da smo se probudili makar mi obični ljudi. Neka sa oporavi što prije i što bolje..Sretno!!!

  • žacdubrava 16.12.2012.

    Zar tebi nije jasno da nije bilo Jastreba i sličnih njima nebi bilo niti tebe, niti mene, a Hrvatska bi bila velika Srebrenica. Zar tebi još uvijek nije jasno da je JNA polomila zube upravo u Vukovaru i na leđima tih heroja. Zar tebi nije jasno da neoustaške u stvari nije ni bilo, nego čista obrana zemlje. Zar tebi nije jasno da niti jedan srbin nije poginuo u Srbiji, nego u Hrvatskoj prilikom agresije na Hrvatsku. Kako je Hitler okupirao Poljsku - tako što je rekao da je Njemački narod ugrožen u Poljskoj. Kako je Hitler započeo rat i digao narod na noge - paležom Raistaga Zar tebi nije jasno da se u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni, Kosovu vodio obrambeni rat i nema nikakve veze sa ustašoidnošću i sl. Zato dragi moj proleterzg pokloni se herojima i ne lupetaj

Komentiraj...
Vidi sve komentare