To je to što me zanima!

Svi bi u Čobijevu agenciju: Za posao se bori 4700 ljudi

U najmlađoj Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju plaće su veće i do 40 posto od onih u upravi. Budućnost joj je sigurna
Vidi originalni članak

Vlada je u siječnju utemeljila Agenciju za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, koja danas slovi kao najpoželjnije mjesto za rad. Njezino osnivanje financirala je Europska unija, a s obzirom na to da će ona biti “pupčana vrpca” kojom će se novac iz fondova EU pretakati u hrvatske gospodarske projekte, zajamčena joj je budućnost. Prvi djelatnici, njih 58, mjesto u sigurnom zagralju EU našli su čim je osnovana agencija, a u nju su prešli iz državne uprave. Ondje je prosječna plaća za one sa srednjom stručnom spremom 3500 kuna, a kako doznajemo, u agenciji je veća za 30-40 posto.
- Oni koji su radili u državnoj upravi sad su u toj agenciji i za isti posao primaju puno veću plaću - rekao je Boris Pleša, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika.
Dodaje da je agencija osnovana u vrijeme žarišta gospodarske krize, kad je nezaposlenost u Hrvatskoj prešla 300.000 ljudi. Za početak njezina djelovanja bilo je osigurano 11,9 milijuna kuna. U agenciji, koja je pod nadzorom ministra poljoprivrede Petra Čobankovića, nisu željeli komentirati plaće svojih djelatnika. No u Sindikatu džavnih i lokalnih službi, kažu, da su sasvim slučajno primijetili još jednu prednost agencije.
- U isto vrijeme državnoj službenici umrla je majka, a zaposleniku agencije otac. Ona je za smrt člana uže obitelji iz državnog proračuna dobila 3326 kuna, djelatnik agencije dobio je 15.000 kuna. To ima samo u Hrvatskoj - kažu iz sindikata.
U agenciji su istaknuli da je u manje od godinu dana zaposleno 416 ljudi. S obzirom na to da su pri osnivanju najavljivali kako planiraju zaposliti 518 ljudi, u najpoželjnijoj agenciji naći će se mjesta za još 102 'sretnika'. Natječajem objavljenim 2. lipnja traže 40 novih revizora, voditelja odjela i savjetnika. Od oko 4700 prijavljena 517 nije zadovoljilo formalne uvjete natječaja jer su zaboravili poslati svu potrebnu dokumentaciju.

11,9 MILIJUNA KUNA osigurano je za početak rada Agencije za plaćanje u poljoprivredi
510 DJELATNIKA predviđeno je da bude ondje zaposleno, a sad ih ondje radi 416
40 NOVIH MJESTA - čak 4156 ljudi bori se za 40 novih radnih mjesta u agenciji.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • deba KING 27.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • istank90 27.08.2010.

    baš je ko pravi gujdek

  • Dalekoo 27.08.2010.

    Nije mi jasno zasto se bore i natjecu za tu poziciju... taj posao je vec i tako obecan, ovaj natjecaj je samo pro-forme radi. da toboze ispadne da je sve po zakonu... ma daj..

Komentiraj...
Vidi sve komentare