To je to što me zanima!

Svi ju traže: Junica jača od smrti, pobjegla od noža

Junicu, staru 15 mjeseci, koja je pobjegla iz reda za klanje u Ivancu traže već pet dana. Onome tko nađe odbjeglu životnju nude nagradu od 2500 kn
Vidi originalni članak

Za odbjeglom junicom, koja se u posljednji tren spasila od klanja, tragaju lovci i veterinar. U ponedjeljak je životinja stara 15 mjeseci pasmine limuzin istrčala iz reda za klaonicu u Industriji mesa Ivanec te se zaletjela u visoku metalnu ogradu. Ograda je popustila pod 500 kilograma njezine mase.
- Kontingent za klanje je dovezen, ali se u redu jedna junica uznemirila. Srušila je ogradu, pretrčala cestu i pobjegla - rekao je Božidar Čaklec, zamjenik direktora Industrije mesa Ivanec.
U redu za klanje bila je 31 junica, a samo je ta jedna skupila hrabrost i pobjegla. Iz tvrtke su odmah obavijestili policiju o bijegu i na lokalnom radiju ponudili nagradu od 2500 kuna onome tko pronađe junicu. No mještani Ivanca smatraju da zbog želje za životom zaslužuje pomilovanje. Inače, mlada krava vrijedi oko 5000 kuna pa je moguće da nalaznik odluči zadržati junicu.
- To je životinja koja je cijeli život bila u zatvorenom, skučenom prostoru. Nema razvijene mišiće te ne može daleko i dugo trčati. Postoji mogućnost da se skriva negdje u šikari. Možda je negdje zaglavila ili je nekome ušetala u dvorište pa su je prisvojili. Moguće je i da se priključila srnama - kaže Čaklec. Lovac Stjepan Martinčević je s kolegama u ponedjeljak ujutro krenuo u potragu. Međutim, nisu našli njezine tragove. Ponovno su se uputili predvečer. Svi tragovi na koje su naišli pripadali su srnama. Lovci su pretražili područje od gotovo 1000 hektara, tražili su je i s čeke, ali junici ni traga ni glasa. Na području gdje se možda krije junica Mladen Marković ima posjed na kojem drži konje i ovce. Ondje je svaki dan čovjek koji nadzire područje, ali junicu bjegunicu još nitko nije vidio.
- Vjerojatno je otišla na drugu stranu - rekao je Mladen Marković.
Junica ima sreće, ako je još živa i slobodno šeće, jer je toplo vrijeme, a hrane ima u izobilju.

ZBOG ŽELJE ZA ŽIVOTOM ZASLUŽUJE POMILOVANJE
Na radiju su objavili da je nagrada za junicu 2500 kuna. No stanovnici Ivanca ni ne pomišljaju na taj novac.
- Neka krava živi. Zbog jake želje za životom probila je metalnu ogradu i pobjegla te zaslužuje pomilovanje - rekla je mještanka. Božidar Čaklec iz mesne industrije rekao je kako se junica jako uznemirila dok je čekala u redu za klanje.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • sirinnia 28.05.2010.

    you go girl !!! :))))

  • poppy 28.05.2010.

    Jadna životinja! Naravno da je osjetila što je čeka. To je instinkt!

  • pasie 28.05.2010.

    Zelim joj dug i sretan zivot !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare