To je to što me zanima!

'Svi su pozvani na svečano otvaranje 26. srpnja. Zvat će se Pelješki most ili Pelješac bridge'

Pelješki most je fascinantna građevina koja predstavlja ostvarenje vizije o povezanoj Hrvatskoj. Ime je jednostavno, lako pamtljivo i praktički je postao simbol jedne iznimne vizure i čitavog projekta, kaže Butković
Vidi originalni članak

Suverenistički potez spajanja hrvatskog teritorija je veliki događaj za Hrvatsku, poručio je premijer Andrej Plenković najavljujući svečano otvaranje Pelješkog mosta 26. srpnja. 

- Svi su pozvani - rekao je i podsjetio kako je izgradnja mosta zajedno s pristupnim cestama iznosila 525 milijuna eura, od čega je 357 milijuna bespovratnih sredstava.

- Drago mi je da su Hrvatske ceste ovdje odradile veliki posao, ali i različiti izvođači, bilo je tu puno aktera, zahvaljujem i ministru Butkoviću koji je koordinirao taj veliki projekt od strane Vlade. Zaista je ovo koincidiranje da u istoj godini imamo i euro i Pelješac i Schengen i pregovore s OECD-om skup postignuća koja će dugotrajno ostati kao doprinos naše Vlade boljitku Hrvatske - dodao je Plenković.

VELIKA SVEČANOST Detalji otvorenja: Poznato je i konačno ime mosta, Rimčeva Nevera prva će ga prijeći cijelog

A Vlada je na današnjoj sjednici usvojila i konačnu odluku o imenu mosta koji u dužini 2,4 kilometara konačno spaja kopno s poluotokom Pelješcem. Zvat će se - Pelješki most.

- Odnosno Pelješac bridge - dodao je ministar prometa Oleg Butković istaknuvši kako se samo ime "Pelješki most" već tijekom pripreme izgradnje uvriježio među građanima Hrvatske.

- Ime je jednostavno, lako pamtljivo, jednoznačno i praktički je postao simbol jedne iznimne vizure i čitavog projekta. Pelješki most je fascinantna građevina koja predstavlja ostvarenje vizije o povezanoj Hrvatskoj, čija je izgradnja označila važan korak, ne samo na putu boljeg prometnog povezivanja već i novog razvojnog uzleta Dubrovačko-neretvanske županije - rekao je Butković podsjetivši kako je Pelješki most u tehničkom smislu i najveći most u Hrvatskoj. 

- A naći će mjesto među najznačajnijim europskim graditeljskim postignućima našeg vremena. Za Dubrovnik most znači bolju prometnu povezanost, za turizam Pelješca, Korčule i cijeloj juga znači novu kvalitetu. Ovim projektom ostvaren je značajan iskorak u pogledu razvoja hrvatske infrastrukture, čiji je simbol više od desetljeća prepoznat upravo pod nazivom "Pelješki most" - dodao je. 

Idi na 24sata

Komentari 121

  • LOVAC 20 24.07.2022.

    Pelješac bridge  :):):)

  • plinkotres 22.07.2022.

    Ako dođu graditelji sa familijama, gdje budemo mi Hrvati?? Zna se, u Njemačkoj, Irskoj.., demografija po modelu ZO!!

  • plinkotres 21.07.2022.

    Dolazim, hoću li dobiti neki stančić na moru za to, a i dnevnicu? Mislim kao neki akteri, branitelji i umirovljenici, a nemaju 50 g i mogu pješačiti. Samo da znam, Juncker, Vučić, Putin, Kinezi, Pupovac, Frka, Toloušić, Sanader... , dolaze??

Komentiraj...
Vidi sve komentare