To je to što me zanima!

Švicarca (19) pustili kući, a boluje od svinjske gripe...

Dobili smo rezultate testova od Centra za gripu. Bili su negativni, no uz njega je bio i i komentar koji je očito netko krivo protumačio, kažu u bolnici
Vidi originalni članak

Kerry F. (19) je prvi Švicarac za kojeg je službeno potvrđeno da ima svinjsku gripu. On je u bolnicu došao u utorak. Testove su bili negativni pa su ga liječnici pustili kući. Za samo nekoliko sati su ga vratili u bolnicu. Ipak je imao svinjsku gripu.
Prije dva tjedna Kerry F. i njegovi prijatelji su bili u Meksiku. Vratio se u nedjelju. Ubrzo mu je počeo curiti nos i osjećao se loše. Njegov je otac u novinama čitao o gipi pa je rekao Kerryiju da ode doktoru. U utorak je otišao u bolnicu Baden. Bio je u karanteni i čekao je rezulate testova. Liječnici su mu rekli da su negativni te su ga u srijedu popodne pustili kući. Isti dan, navečer, su ga vratili u bolnicu. Ipak je imao gripu.
- To je bio nesporazum. Popodne smo dobili rezultate testova od Nacionalnog centra za gripu u Ženevi. Bili su negativni, no uz njega smo dobili i komentar koji je očito netko krivo protumačio. Navečer je stigao drugi rezultat testa koji je pokazao da pacijent ipak ima svinjsku gripu - objasnili su u bolnici.
Svima koji su bili u kontaktu s Kerryijem liječnici su preporučili Tamiflu. U Švicarskoj trenutno ima 29 sumnjivih slučajeva.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • lula 30.04.2009.

    eto i tako se zaraza širi dalje..

Komentiraj...
Vidi sve komentare