To je to što me zanima!

Švicarska našla i zamrznula Gadafijeve dvije milijarde kuna

Pronašli su i zamrznuli i oko 2,3 milijarde kn za koje sumnjaju da pripadaju bivšem egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku te još 340 milijuna kuna Ben Alija
Vidi originalni članak

Švicarska je zamrznula više od dvije milijarde kuna (360 milijuna švicarskih franaka) Moamera Gadafija, rekli su iz ministarstva vanjskih poslova i dodali da su zamrzli i imovinu njegove obitelji i suradnika. Pronašli su i zamrznuli i oko 2,3 milijarde kuna (410 milijuna franaka) za koje sumnjaju da pripadaju bivšem egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku i njegovoj obitelji te još 342 milijuna kuna (60 milijuna franaka) tuniškog predsjednika Zinea El Abidinea Ben Alija. 

Švicarska je još u veljači objavila da će zamrznuti svu imovinu egipatskog diktatora, a mjesec dana ranije imovinu Ben Alija. 

Tuniški diktator napustio je predsjedničko mjesto 14. siječnja nakon što su izbili prosvjedi. Tunižane su slijedili Egipćani. Mubarak je otjeran 11. veljače nakon tri desetljeća vladavine. Egipatski tužitelj produžio je za 15 dana pritvor njegovim sinovima Alaaiju i Gamalu Mubaraku, a u tijeku su pripreme da Hosnija Mubaraka prevezu iz bolnice u odmaralištu Šarme el-Šeiku na Crvenom moru, u vojnu bolnicu. Mubarak ima problema sa srcem koji bi mogli dovesti do srčanog udara te mu je nužna intenzivna njega, priopćio je tužiteljev ured krajem travnja. 

U Libiji i dalje traju sukobi Gadafijevih i NATO snaga. NATO je odbio diktatorovu ponudu o prekidu vatre rekavši kako njegove snage moraju prekinuti sve napade na civile ako želi razgovarati o primirju te su u subotu ubile njegovog najmlađeg sina Saifa i troje unučadi. Kao odgovor, Gadafijevi pristaše napali su talijansko i britansko veleposlanstvo u Tripoliju. Bitke se i dalje vode oko luke Misrate, na zapadu zemlje, koju drže pobunjenici. Prema izvješću NATO-a, Gadafijeve snage svakodnevno gađaju Misratu te su navodno pokušali minirati dio luke, javlja Bloomberg.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • konjokradica_1 03.05.2011.

    opa miki.. veliki gadafi uložio u kunu... ;)

  • Sol Invictus 03.05.2011.

    Pa su sad u škrinji sa Snjeguljicom i Njofrom.

  • kozara 03.05.2011.

    pa kaze ajde oroci pare u svicu, pa kad im cefne da ti to uzmu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare