Obavijesti

News

Komentari 10

Švicarska našla i zamrznula Gadafijeve dvije milijarde kuna

Švicarska našla i zamrznula Gadafijeve dvije milijarde kuna
3

Pronašli su i zamrznuli i oko 2,3 milijarde kn za koje sumnjaju da pripadaju bivšem egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku te još 340 milijuna kuna Ben Alija

VIDEO

Švicarska je zamrznula više od dvije milijarde kuna (360 milijuna švicarskih franaka) Moamera Gadafija, rekli su iz ministarstva vanjskih poslova i dodali da su zamrzli i imovinu njegove obitelji i suradnika. Pronašli su i zamrznuli i oko 2,3 milijarde kuna (410 milijuna franaka) za koje sumnjaju da pripadaju bivšem egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku i njegovoj obitelji te još 342 milijuna kuna (60 milijuna franaka) tuniškog predsjednika Zinea El Abidinea Ben Alija. 

Švicarska je još u veljači objavila da će zamrznuti svu imovinu egipatskog diktatora, a mjesec dana ranije imovinu Ben Alija. 

Tuniški diktator napustio je predsjedničko mjesto 14. siječnja nakon što su izbili prosvjedi. Tunižane su slijedili Egipćani. Mubarak je otjeran 11. veljače nakon tri desetljeća vladavine. Egipatski tužitelj produžio je za 15 dana pritvor njegovim sinovima Alaaiju i Gamalu Mubaraku, a u tijeku su pripreme da Hosnija Mubaraka prevezu iz bolnice u odmaralištu Šarme el-Šeiku na Crvenom moru, u vojnu bolnicu. Mubarak ima problema sa srcem koji bi mogli dovesti do srčanog udara te mu je nužna intenzivna njega, priopćio je tužiteljev ured krajem travnja. 

U Libiji i dalje traju sukobi Gadafijevih i NATO snaga. NATO je odbio diktatorovu ponudu o prekidu vatre rekavši kako njegove snage moraju prekinuti sve napade na civile ako želi razgovarati o primirju te su u subotu ubile njegovog najmlađeg sina Saifa i troje unučadi. Kao odgovor, Gadafijevi pristaše napali su talijansko i britansko veleposlanstvo u Tripoliju. Bitke se i dalje vode oko luke Misrate, na zapadu zemlje, koju drže pobunjenici. Prema izvješću NATO-a, Gadafijeve snage svakodnevno gađaju Misratu te su navodno pokušali minirati dio luke, javlja Bloomberg.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'
KAOS U ZAGREBU

VIDEO Skupocjenim BMW-om troje mladih sletjelo s ceste u Zagrebu: 'Odletjela je guma'

ZAGREB - Više mladih sudjelovalo je u lakšoj prometnoj nesreći sa skupocjenim BMW-om M2 oko 18:30 sati na Zagrebačkoj aveniji. Kako javlja naša čitateljica, vozač je nakon nesreće skinuo registrarske oznake na kojima piše 'ZG WANTED', a dodaje i da mu je odletjela desna stražnja guma. "Ugrozio je ostale sudionike u prometu u skupocjenom autu", kaže nam. Iz policije su nam potvrdili kako imaju informacija o nesreći, te kako nema ozlijeđenih osoba nego je nastala materijalna šteta.
'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...