To je to što me zanima!

Svinjska gripa u Poljskoj, u Meksiku se stanje smirilo

Zaražena Poljakinja (58) nedavno se vratila iz SAD-a. U Meksiku se ponovno otvaraju kazališta, kina, diskoklubovi, restorani i počinje nastava
Vidi originalni članak

Poljska ministrica zdravstva Ewa Kopacz potvrdila je prvi slučaj svinjske gripe u toj zemlji. Zaražena žena (58) prije nekoliko dana se vratila iz Sjedinjenih Država. Javila se u bolnicu u mjestu Mielec zbog simptoma gripe. Svi putnici koji su se vozili s njom bit će pod nadzorom liječnika.
- Svih 170 putnika smo identificirali, kao i devet članova posade. Upravo stupamo u kontakt s njima - rekla je. Dodala je i kako nema razloga za zabrinutost jer imaju na raspolaganju potrebne lijekove, a laboratoriji su opremljeni potrebnom opremom. U svijetu je virusom do sada zaraženo 1893 ljudi u 23 zemlje.

U MEKSIKU OTVARAJU RESTORANE
Meksiko je snizio stupanj sanitarne uzbune u glavnom gradu. Kina, kazališta, barovi i diskoklubovi u Mexicu više od tjedan dana bili su zatvoreni kako bi se virus što manje širio. Vlasti su dopustile da ih se ponovno otvori. U četvrtak je počela nastava u srednjim školama i na sveučilištima, a u osnovnim školama počet će tek u ponedjeljak. Posljednje izvješće o svinjskoj gripi govori o 42 umrlih i 1000 bolesnih u toj latinskoameričkoj zemlji, koja se smatra svjetskim žarištem virusa. Meksičke vlasti ipak ocjenjuju da epidemija jenjava. Testovi su u toj zemlji potvrdili 942 slučaja zaraze, a umrlo je 29 ljudi.

U NJEMAČKOJ NOVI SLUČAJ
Njemački mediji su javili da je je u toj zemlji potvrđen deseti slučaj svinjske gripe. Riječ je o muškarcu koji se u petak vratio iz Meksika

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare