To je to što me zanima!

Svirepo ubojstvo žene u Splitu: 'Ovim činom razbjesnio nas je, ali nas nažalost nije iznenadio'

Željko Đekić (54) svojoj nevjenčanoj supruzi, koja se prije šest mjeseci odselila od njega zbog vrijeđanja i omalovažavanja, zadao je 20 ubodno-reznih rana u trgovini usred bijela dana. Kobni su bili ubodi u srce i pluća
Vidi originalni članak

Udruga Domine u suradnji s Gradom Splitom jutros je ispred zgrade Banovine razvuklo crnu zastavu s porukom protiv nasilja nad ženama, a u povodu posljednjeg ubojstva 44-godišnje Vesne P. koju je nevjenčani suprug Željko Đekić (54) ubio u trgovini izbovši je nožem. Zadao joj je 20 ubodno-reznih po tijelu pred brojnim svjedocima u Lidlu. Koban je bio ubod u srce i pluća. Nakon što ju je izbo, sjeo je na pod i počeo plakati. Nesretna žena je preminula u bolnici.

- Tim strašnim činom razljutio je i razbjesnio sve nas, ali nas nažalost nije iznenadio. Društvo još jednom nije na vrijeme prepoznalo i zaustavilo muško nasilje nad ženom! Godinama upozoravamo na sve probleme u sustavu i na važnost prevencije i zaštite rodno uvjetovanog nasilja. Femicid ili ubojstva žena nisu prepoznata kao zaseban zločin i pred nama je izazov pronalaženja načina kako zaustaviti i ublažiti posljedice kulture nasilja. Poruka "Ni jedna žrtva više - ni jedna žena manje" naš je krik protiv nasilja i izraz podrške ženama našeg grada, ali i diljem svijeta koje su izložene nasilju i čiji je život ugrožen samo zato što su žene – poručuju iz udruge Domine.

TRAGEDIJA U SPLITU Policija o brutalnom zločinu: Đekića terete za teško ubojstvo

Iz Županijskog državnog odvjetništva objavili su kako je protiv 54-godišnjaka donijela rješenje o provođenju istrage zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo teškog ubojstva iz članka 111. točka 1. i 3. Kaznenog zakona.


"Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 54-godišnjak 30. studenog 2021. malo prije 15 sati, prema unaprijed stvorenoj nakani da usmrti bivšu izvanbračnu partnericu, koja se odselila od njega zbog njegova ponižavanja, vrijeđanja, svađa i prijetnji, ušao u trgovački centar u kojem je ona bila zaposlena te joj prišao s leđa imajući nož u ruci. Osnovano se sumnja da ju je nožem više puta uboo u prednji dio tijela uslijed čega je zadobila više ubodno-reznih rana ruku i prsnog koša. Okrivljenika su u daljnjem nanošenju tjelesnih ozljeda spriječile osobe koje su se zatekle u trgovačkom centru, no oštećenica je ubrzo preminula zbog brojnosti i težine ozljeda", stoji u priopćenju ŽDO-a.
Đekić je, zbog postojanja teških okolnosti počinjenja kaznenog djela završio u istražnom zatvoru.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • beli1977 03.12.2021.

    Mislim ono ubojstvo ko i svako drugo nebitno jel zensko ili musko!!!!!

  • 03.12.2021.

    20X!!!! pa zar nije nitko priskocio u pomoc nakon prvih krikova? prestrasno! ne zasluzuje nista manje od smrtne kazne i teske batine svaki dan do dana izvrsenja!

  • Mrphy 03.12.2021.

    Svirepo???????

Komentiraj...
Vidi sve komentare