To je to što me zanima!

Svjedoci na suđenje nisu došli, Miljević skoro izlazi iz pritvora

Ovo je treće suđenje, a prve dvije presude po kojima je Rade Miljević kažnjen 12-godišnjom zatvorskom kaznom Vrhovni je sud poništio te vratio na početak
Vidi originalni članak

U nastavku suđenja Radi Miljeviću kojeg optužnica tereti za ratni zločin nad civilima počinjen u Glini tijekom okupacije tog grada, saslušavani su svjedoci. Većima  ih se ispričala ili nisu pristupili bez obrazloženja, te je sutkinja Melita Avedić koja predsjeda Vijećem za ratne zločine zakazala novo ročište za 13. prosinca kada bi trebali ispitati svjedoke. Ti svjedoci su bili u glinskom zatvoru kada je, prema optužnici Miljević iz njega odveo četvoricu Hrvata, Janka Kaurića, oca i sina Milana i Borislava Litrića, te Antu Žužića. Njihova su tijela kasnije nađena u masovnoj grobnici. 

Ovo je treće suđenje, a prve dvije presude po kojima je Miljević kažnjen 12-godišnjom zatvorskom kaznom Vrhovni je sud poništio i vratio na početak. 

Na iduće ročište Miljević će doći kao slobodan čovjek jer 9. prosinca istječe 4 godine i 9 mjeseci koliko je maksimalno moguće nekoga zadržati u pritvoru.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare