To je to što me zanima!

Prodanović: Uskok je poslao svjedokinju da me isprovocira

Na ročištu u utorak svjedočila je Željka Canjuga iz HDZ-a kojoj je Sanaderov odvjetnik sugerirao da ublaži iskaz. Osim nje svjedočilo je još petero svjedoka
Vidi originalni članak

Na zagrebačkom županijskom sudu od 9.30 sati nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i drugima optuženima u aferi Fimi medija. Na ročištu u utorak trebala bi svjedočiti Željka Canjuga iz HDZ-a kojoj je Sanaderov odvjetnik sugerirao da ublaži iskaz. 

Idu Kavelj i tri kolegice iz HDZ-a u stan odvjetnika Čede Prodanovića pozvala je Bianca Matković, a Kavelj je rekla da im je odvjetnik sugerirao kako mogu popraviti iskaze. 

Sanaderov odvjetnik Prodanović u današnjoj raspravi protestirao je tvrdeći da je Uskok poslao svjedokinju Idu Kavelj da ga isprovocira da počini kazneno djelo što je nedopušteno.

Zamjenica glavnog ravnatelja Uskoka Željka Mostečak odgovorila je kako oni nisu nikoga slali da počini kazneno djelo i da su intelektualne sposobnosti Čede Prodanovića njima dobro poznate. Rekla je i da se svjedokinja obratila Uskoku nakon što je dobila poziv na sastanak od Bianke Matković.

 - Nismo znali ni gdje je sastanak ni kada, niti smo mi isprovocirali taj sastanak. Javila se i poslije sastanka pa smo je onda ispitali - rekla je Željka Mostečak. 

- Uskok cijeni moje intelektualne sposobnosti no vaše očito ne cijeni - rekao je Čedo Prodanović obrativši se sutkinji Ivani Čalić. 

- Ja u njihovo obrazloženje ne vjerujem, a vjerujem ni vi. To bi povjerovala samo retardirana osoba - zaključio je. 

Nakon toga sutkinja Čalić rekla je da se o tome više neće raspravljati i da to dalje stranke riješe preko nadležnih tijela. U utorak je svjedočilo šest svjedoka koji su svi radili u HDZ-u te su dio primanja dobivali ''na ruke'' od Branke Pavošević.  

Svjedočilo šest svjedoka koji su radili u HDZ-u

U utorak je svjedočilo šest svjedoka koji su svi radili u HDZ-u te su dio primanja dobivali ''na ruke'' od Branke Pavošević.  

Svjedoči i bivši portir u zgradi središnjice stranke Danijel Tikvan. U zgradi HDZ-a radio je od 2003. do 2011. godine bez ugovora, a plaću od 3.000 kuna isplaćivala mu je Branka Pavošević. Nekad bi potpisao isplatnicu ili bi se upisao u knjigu. Tako je plaću dobivao sve do dolaska Marice Glavaš nakon čega je počela isplata preko računa. 

Tikvan je rekao kako je u nekoliko navrata dobio božićnice i uskrsnice od po 1000 kuna, ali ne svake godine. 

Ivu Sanadera i ostale optužene tereti se da su iz državnih tvrtki i institucija izvukli oko 70 milijuna kuna te punili crni stranački fond. Krivnju su priznali bivša blagajnica stranke Branka Pavošević, stranački rizničar Mladen Barišić i vlasnica Fimi Medije Nevenka Jurak, dok Ivo Sanader i Ratko Maček negiraju krivnju. 

Idi na 24sata

Komentari 26

  • WOMANIZER 04.12.2012.

    hahahaa koji cirkus na tim suđenjima sanaderu!

  • em_lip_em_pametan 04.12.2012.

    odvjetnik je vrlo los, cacica je osudilo, sanader je dobio skoro max. kaznu zatvora za prvo sudenje ne gine mu ni ovdje nesto, pa nakon sanadera tarifa ce mu 100kn rociste..

  • PMF 087 04.12.2012.

    "Prdanović" koristi iste metode koje je koristio i debil kojeg brani.. Kriminal i zastrašivanje a Advokatska komora čuti..

Komentiraj...
Vidi sve komentare