Obavijesti

News

Komentari 26

Prodanović: Uskok je poslao svjedokinju da me isprovocira

Na ročištu u utorak svjedočila je Željka Canjuga iz HDZ-a kojoj je Sanaderov odvjetnik sugerirao da ublaži iskaz. Osim nje svjedočilo je još petero svjedoka

VIDEO

Na zagrebačkom županijskom sudu od 9.30 sati nastavljeno je suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i drugima optuženima u aferi Fimi medija. Na ročištu u utorak trebala bi svjedočiti Željka Canjuga iz HDZ-a kojoj je Sanaderov odvjetnik sugerirao da ublaži iskaz. 

Idu Kavelj i tri kolegice iz HDZ-a u stan odvjetnika Čede Prodanovića pozvala je Bianca Matković, a Kavelj je rekla da im je odvjetnik sugerirao kako mogu popraviti iskaze. 

Sanaderov odvjetnik Prodanović u današnjoj raspravi protestirao je tvrdeći da je Uskok poslao svjedokinju Idu Kavelj da ga isprovocira da počini kazneno djelo što je nedopušteno.

Zamjenica glavnog ravnatelja Uskoka Željka Mostečak odgovorila je kako oni nisu nikoga slali da počini kazneno djelo i da su intelektualne sposobnosti Čede Prodanovića njima dobro poznate. Rekla je i da se svjedokinja obratila Uskoku nakon što je dobila poziv na sastanak od Bianke Matković.

 - Nismo znali ni gdje je sastanak ni kada, niti smo mi isprovocirali taj sastanak. Javila se i poslije sastanka pa smo je onda ispitali - rekla je Željka Mostečak. 

- Uskok cijeni moje intelektualne sposobnosti no vaše očito ne cijeni - rekao je Čedo Prodanović obrativši se sutkinji Ivani Čalić. 

- Ja u njihovo obrazloženje ne vjerujem, a vjerujem ni vi. To bi povjerovala samo retardirana osoba - zaključio je. 

Nakon toga sutkinja Čalić rekla je da se o tome više neće raspravljati i da to dalje stranke riješe preko nadležnih tijela. U utorak je svjedočilo šest svjedoka koji su svi radili u HDZ-u te su dio primanja dobivali ''na ruke'' od Branke Pavošević.  

Svjedočilo šest svjedoka koji su radili u HDZ-u

U utorak je svjedočilo šest svjedoka koji su svi radili u HDZ-u te su dio primanja dobivali ''na ruke'' od Branke Pavošević.  

Svjedoči i bivši portir u zgradi središnjice stranke Danijel Tikvan. U zgradi HDZ-a radio je od 2003. do 2011. godine bez ugovora, a plaću od 3.000 kuna isplaćivala mu je Branka Pavošević. Nekad bi potpisao isplatnicu ili bi se upisao u knjigu. Tako je plaću dobivao sve do dolaska Marice Glavaš nakon čega je počela isplata preko računa. 

Tikvan je rekao kako je u nekoliko navrata dobio božićnice i uskrsnice od po 1000 kuna, ali ne svake godine. 

Ivu Sanadera i ostale optužene tereti se da su iz državnih tvrtki i institucija izvukli oko 70 milijuna kuna te punili crni stranački fond. Krivnju su priznali bivša blagajnica stranke Branka Pavošević, stranački rizničar Mladen Barišić i vlasnica Fimi Medije Nevenka Jurak, dok Ivo Sanader i Ratko Maček negiraju krivnju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje
UPOZORENJE DHMZ-A

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje

SAMOBOR - Olujni vjetar slomio je dreveće koje je palo na cestu kod Samobora i otežala promet. - Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa autoceste ispred Bregane - rekao nam je čitatelj. Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. Za središnji i istočni dio Hrvatske oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena. Za ostatak zemlje oglašen je žuti meteoalarm zbog grmljavine. U nekim mjestima nema struje.
FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak