To je to što me zanima!

Svjedoci tvrde kako je civile u Afganistanu ubilo više vojnika

Njihove tvrdnje razlikuju se od tvrdnji Pentagona iz kojeg su obavijestili da je u pokolju sudjelovao jedan vojnik te da se radi o tragičnom, ali izoliranom incidentu
Vidi originalni članak

Iako Pentagon tvrdi da je u ubojstvu afganistanskih civila sudjelovao samo jedan vojnik te da se radi o tragičnom, ali izoliranom incidentu, prema iskazima svjedoka masakr je počinilo nekoliko pijanih vojnika. 

Jan Agha (20) rekao je da ga je tijekom noći probudila pucnjava, a njegov otac koji je pogledao kroz prozor što se događa, upucan je u vrat i lice. Vojnici su zatim, prema njegovim tvrdnjama, ušli u kuću i ubili mladićevog brata, sestru i majku. Agha je ležao na podu i pretvarao se da je mrtav. 

Još jedan svjedok, Agha Lala, rekao je da ga je probudila pucnjava u kojoj je sudjelovalo više vojnika, piše Reuters.

- Promatrao sam ih neko vrijeme, a onda su počeli pucati na mene. Pogodili su zid i smijali su se. Nisu izgledali normalno, činilo se kao da su pijani, rekao je Lala. 

Cijelu noć Lala je proveo skrivajući se u kući, a kada je pucnjava završila otišao je vidjeti što se dogodilo u susjednim kućama.

- To je bio klasičan pokolj. Izrešetana tijela ležala su svugdje po sobi, a činilo se kao da su na njih bačene deke i zavjese koje su potom spaljene, dodao je Lala. 


Idi na 24sata

Komentari 17

  • bucman 13.03.2012.

    Pa gdje su ta cudovista napravila nesto dobro?!Iza njih uvijek ostaje prah i pepeo,a sve rade u ime "demokracije" koje kod njih nema!Nadam se da ce im Iranci ocitati dobru lekciju iz pristojnog ponasanja!

  • jošpitaš 13.03.2012.

    i oni su kao najveća i najnaprednija nacija svijeta???? ljudi moji tolko su glupi i zatucani da ne znaju ni tko je njihov predsjednik ni kak im se zovu savezne države, a btw to naši klinci naravno moraju znati jer je to za nas općakultura. a za njih nije....se.u po svemu što se protivi njihovom načinu života i misle da su Bogom dani da provode svoju "pravdu" po cijelom svijetu dok opet nekom ne pukne film i malo ih ne spusti na zemlju...

  • Prva Proleterska_1 13.03.2012.

    Valda je RH vojnom vrhu sada jasno , da je Afganistan izgubljen i mogu od sada pa dalje imati pred očima samo Vietnam i Yenkiji i svi ostali NATO saveznici , koji sudjeluju u " mirovnoj operaciji" Gotovo je AFGA je izgubljen brišite kući dok još možete. Sada više neće praviti razliku između USA i EU. Za njih ste odsada isti !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare