To je to što me zanima!

Svjedok: Dr. Šimić nikome nije pokazao listu čekanja

U nastavku suđenja dr. Šimiću za primanje mita svjedoci su kazali da su vrata njegova ureda bila vječno zaključana i da listu nikad nije pokazivao
Vidi originalni članak

Na raspravi u slučaju primanja mita kardiokirurga Ognjena Šimića (53), koja se na Županijskom sudu u Rijeci nastavlja, od svih se svjedoka čulo kako je Šimićev ured vječito bio zaključavan. Ključ od te prostorije imao je isključivo Šimić i bez njegova znanja u sobu nitko nije mogao ući, čak ni njegovi kolege liječnici, kao ni vidjeti listu čekanja, u koju je, prema iskazima svjedoka, samo Šimić imao uvid.
- Kao šef bio je strog i autoritativan - rekao je liječnik s Odjela kardiokirurgije.

SRDOČ: LJUTILO ME ŠTO JE ŠIMIĆ NA VISOKOM POLOŽAJU
Anesteziolog Nenad Srdoč (45) rekao je kako se Šimić često znao hvaliti.
- Pokupio je sve vrhnje, pa smo se znali porječkati. Čuo sam mnoge priče u bolnici i izvan nje da Šimić od pacijenata uzima novac, čak me poznanik pitao koliko se novca Šimiću daje, na što mu nisam znao odgovoriti - priča Srdoč. Nastavlja kako ga je ljutilo što je takva osoba na tako visokom položaju.
- Jednom sam prilikom, prolazeći hodnikom, načuo razgovor pacijenta da je Šimiću dao pet tisuća eura za ekipu, no to su priče - nastavlja Srdoč, koji unatoč svemu smatra da je Šimić izuzetno stručan i sposoban kirurg. Mnogi su dolazili preko reda zbog određenih poznanstava, dolazile su molbe od utjecajnih osoba iz grada i županije da se neke pacijente 'pogura', a oni koji poznanstva nisu imali morali su čekati.
Doktor Josip Španjol u svjedočenju je rekao kako je od kolega čuo da Šimić uzima po nekoliko tisuća eura za operaciju. No ne samo on nego i neki drugi kirurzi.
Svjedočila je i glavna sestra Odjela kardiokirurgije, Marinka Vlah, koja je rekla da joj se jednom prilikom supruga pacijenta koji je hitno primljen na Odjel obratila riječima: "Kako ću ja platiti operaciju kad nemam toliko novca" te da joj je odgovorila kako je pacijent zdravstveno osiguran, pa novac nije potreban. Šimić je pacijente koji bi ponekad došli s rodbinom u uredu primao svakodnevno od 13 do 14 sati, no o čemu se pričalo iza zatvorenih vrata, nitko ne zna.

'UZIMANJE NOVCA BILO JE JAVNA TAJNA'

Posljednja je svjedočila medicinska sestra Ana Zečević, koja osobno poznaje riječku rukometašicu Ljerku Krajnović.
- Ljerka me zvala, rekla da joj je otac teško bolestan te me pitala na koji bi način mogla stupiti u kontakt s doktorom Šimićem. Zvala sam kolegicu Vlah i rekla joj da kod Šimića može doći svaki dan od 13 do 14. Ona je to i učinila. Šimić joj je rekao da njezin otac mora čekati tri mjeseca, pa je bila spremna dati novac jer je od 'ozbiljnih' ljudi čula da Šimić prima kuverte. Uzimanje novca bilo je javna tajna u bolnici - govori Zečević.
Što se odvijalo iza zatvorenih vrata, kad je Krajnović razgovarala sa Šimićem i poslije mu navodno predala označene novčanice, doznat će se četvrtak, kad Krajnović svjedoči pred sudskim vijećem Županijskog suda u Rijeci.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Mr X 07.05.2008.

    Plati zdravstveno, plati mito, pa jos i kupi koji dar, postoji mogucnost da ti srce bude zdravo, ali i velika vjerovatnost, da ces skupljati boce, jer novci su kod dotura

Komentiraj...
Vidi sve komentare