To je to što me zanima!

Svjedok Knežević: Samo me metak može zaustaviti

Ratko Knežević iz Crne Gore je više puta rekao da je Pukanića ubila 'duhanska mafija'. Jociću i ostalima u Beogradu će početi suditi 20. travnja
Vidi originalni članak

Na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića u četvrtak je na Županijskom sudu počeo svjedočiti crnogorski poduzetnik Ratko Knežević koji je više puta okrivio duhansku mafiju za Pukanićevu smrt te premijera Crne Gore Milu Đukanovića. Tvrdio je i da je organizator ubojstva Stanko Subotić Cane. Knežević je rekao da je Pukanića upoznao s 18 godina te da je Pukanić 2001. počeo s tekstovima o duhanskoj mafiji. O Sretenu Jociću je rekao da je on Premier liga srpske mafije, a dodao je i da je Stanko Subotić najopasniji kriminalac na Balkanu.
- Nakon prvih tekstova o Stanku Subotiću Canetu počele su prijetnje prema meni jer se mislilo da sam ja glavni izvor informacija. To je trajalo neko vrijeme, a onda se u 2002. i 2003. krenulo u planiranje Pukanićeva i mog ubojstva. Dodao je da su to uspjele spriječiti tajne službe stranih zemalja.
- Sam gospodin Subotić me nazvao telefonom, u prvom razgovoru je bio jako uljudan, u drugom je rekao "Ubio sam mnoge, ubit ću i tebe". Sve sam to prijavio svim institucijama, a gospodin Pukanić je nastavio pisati o tome - dodao je Knežević. Ispričao je da Đukanovića zna od malih dana te da je puno radio na imidžu Crne Gore. Govorio je kako se razvijala iz ilegalnog biznisa, te da su svi pričali o šleperima cigareta i nafti. Tvrdi da država ima paralelni budžet pod Đukanovićevom kontrolom. Rekao je i kako su osim žrtava obitelji ljudi ubijenih na cestama Beograda i Zagreba, žrtve i stanovnici Crne Gore.
- O Jociću znam jako puno iz novina, nikad se nismo sreli, znam da je 2007. i 2008, jako puno vremena proveo u Crnoj Gori. Gospodin Amsterdam je tražio prilaz vlastima kako bi dobio licencu za posao s kokainom - rekao je Knežević. O Pukaniću je dodao da je tražio useljeničku vizu za SAD kako bi s kćerkom Sarom otišao i tamo je upisao u školu. Ispričao je i da je Željko Mitrović, vlasnik Pink TV-a, pozvao Pukanića da se ode pomiriti sa Subotićem u Crnu Goru. Knežević je rekao i da su Pukaniću nudili tri pa pet milijuna eura da prestane pisati. Kaže da je to stil mafije, prvo prijeti pa pokušava podmititi, a na kraju ubije. Knežević je rekao kako za Đurovića nije čuo od 2001. do 2008., nakon ubojstva Pukanića, ali da se nakon što je čuo da je umješan u ubojstvo raspitao o njemu.
- Ja ne mislim da ste vi nalogodavac ubojstva Pukanića, nego da ste jedan od izvršitelja ubojstva. Mene zanima nalogodavac. Znam da ste vi i vaša obitelj fenomenalno povezani s mafijom i vlašću u Crnoj Gori. Nemojte da lažete ovaj časni sud - rekao je Knežević. Đurović ga je tada glasno pitao je li došao ovdje gaziti preko mrtvih i širiti svoje pamflete.
- Došao sam da se zaustavi ovaj krvavi trag ubojstva na cesti od Podgorice do Zagreba. Nikad neću stati, samo me metak vas ili vaših prijatelja može zaustaviti - rekao je Knežević. Đurović je tada zatražio da ga svjedok pogleda u oči i da se zakune, no sutkinja mu je zabranila da dovrši pitanje rekavši mu kako je njegov gard u jednoj mjeri napadački. Đurovićev branitelj kasnije je rekao kako je Đurović emotivno reagirao na svjedokov iskaz. Prvooptuženi Robert Matanić svjedoka je pitao je li tražio drugu vrstu zaštite osim one policijske ako se osjeća ugroženim.
- Nisam. Nadam se da mi od vas dugo neće doći nikakav problem – rekao mu je Knežević uz smiješak.

SUĐENJE U BEOGRADU OD 20. TRAVNJA
Suđenje Sretenu Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću za Pukanićevo ubojstvu u Beogradu će početi 20. travnja. Sudit će im se u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu. Jocu Amsterdama se tereti da je sa 'za sada nepoznatim čovjekom' postigao dogovor da za 1,5 milijun eura ubije Pukanića.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Iskrena 25.02.2010.

    To nije istina... nitko ih nije ubio Počivala u miru Božjem!

  • trrtrrt 25.02.2010.

    evo stize

  • roccobarocco 25.02.2010.

    Ima ovaj Ratko muda, svaka mu cast...

Komentiraj...
Vidi sve komentare