To je to što me zanima!

Svjedok: Mladić je prijetio kako će "poubijati sve osim djece"

Mladić je tijekom jednog susreta sa službenicima UNPROFOR-a zaprijetio kako će "pobiti sve osim djece u muslimanskim selima na istoku BiH, rekao je Harland
Vidi originalni članak

David Harland, bivši službenik UNPROFOR-a, u srijedu je svjedočio na suđenju krvniku Ratku Mladiću. Naglasio je kako vojska Republike Srpske, koju je potpuno kontrolirao Mladić, maltretirala civile u Sarajevu granatiranjem. Kako je rekao, Mladić je tijekom jednog susreta sa službenicima UNPROFOR-a  zaprijetio kako će "pobiti sve osim djece u muslimanskim selima na istoku BiH, uključujući i Srebrenicu". Harland je vodio bilješke na sastancima s Mladićem, a o tim je sastancima izvještavao UN. 

- Većim dijelom rata, na Sarajevo je dnevno padalo po 1000 granata. To je uglavnom bilo granatiranje u cilju maltretiranja stanovništva, bez vojnih meta, jako nasumično - ispričao je Harland. Dodao je kako su Mladić i Radovan Karadžić koristili napade na Sarajevo kao pritisak na vladu. Svjedok je kazao i kako je Mladić postao opasniji nakon što bi shvatio da njegove akcije na bojnom polju nisu pretvorene u političko rješenje. 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • ZlatkoPrgomet 11.07.2012.

    General Pampers

  • Berlin42 11.07.2012.

    jesi uzivao komandujuci, ti si odlucivao kao Bog tko ce da zivi a tko da umre.... gorio ti u paklu da Bog Dragi da i to vijecno...... A Boga molim da ti ne oprosti ni 0,5%

  • Berlin42 11.07.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare