To je to što me zanima!

Svladao je manijaka: Borio sam se s ludim ubojicom

Smajo Kapo svladao je manijaka iz Visokog koji je ubio troje ljudi, a ranio sedam, od čega četvero djece. Mahniti Nedim Fejzić napadao ga je nožem
Vidi originalni članak

Smajo Kapo (52) iz Hlapčevića kraj Visokog kaže da nikad neće zaboraviti pomahnitali pogled ubojice Nedima Fejzića.
- Došao sam s posla i u tom je dotrčao mladić iz sela vičući “Smajo pomagaj, sve će ih poklat’!” Uzeo sam drveni kolac i krenuo za njim prema kućama Rožajaca i mog stričevića Saliha Kape ne znajući šta se dešava. Tamo sam vidio Fejzića kako kleči s nožem u rukama dok nedaleko od njega gori Salihov auto – priča Kapo dva dana nakon stravičnog masakra u Hlapčevićima u kojem je Nedim Fejzić (40) ubio Zinetu (35) i Mehmeda Rožajca (74) te Dževadu Bašini (40), a ranio sedam ljudi, od čega četvero djece.
- Kad me je vidio, krenuo je prema meni mašući nožem. Ostali smo on i ja licem u lice, dok je susjed Haris iz susjedne kuće djecu koja su se igrala u blizini sklonio na kat kuće i zaključao ih. Gledao me sa nevjerovatnim bijesom u očima, a snagu s kakvom sam se susreo u sukobu s njim nikada nisam vidio – kaže Kapo koji je još u šoku. Kapo je nakon rata osam godina radio kao izbacivač u lokalnom restoranu, bio je nogometni sudac u Prvoj ligi Federacije BiH, a danas radi kao vozač kamiona na kopu obližnjeg rudnika.
- Koliko god sam kolcem odbijao njegove napade, on nikako nije uzmicao i stalno je vitlao nožem. Činilo se kao da ga nijedan udarac ne pogađa, i već sam počeo gubiti nadu da ću ga savladati. Tad se pojavio policajac koji je mnogo krupniji građom od mene, i nas dvojica smo ga jedva savladali. Nosao nas je k’o da smo djeca, a uopće nije krupne građe – prisjeća se Kapo.
Nakon što ga je policajac uspio savladati i oteti mu nož te ga svezati, Smajo je utrčao u kuću obitelji Rožajac iz koje se čuo plač. Tamo je u lokvi krvi ugledao ubijenu Zinetu i njeno ranjeno dijete, a u drugoj prostoriji je bio izmasakriran Mehmed. Ozlijeđenu djecu su prevezli u bolnicu u Sarajevu. Hitno su ih operirali i trenutno su stabilno.

NOŽEM SJEKAO SVE PRED SOBOM
Taksist Salih Kapo hrvao se s Fejzićem. Prevezli su ga na intezivnu njegu. Smajo Kapo kaže da je Fejzić na njega nasrtao nožem koji je ostao u travi. Pogreb nastradalih biti će u ponedjeljak u 17 sati na mjesnom groblju.

UMIŠLJAO JE DA GA NETKO PRATI
Nedim Fejzić pušten je s psihijatrije lani u studenom. Bio je paranoičan i mislio da ga netko stalno prati. Živio je s majkom i sestrom. Tukao ih je i mnogo pio. Od supruge s kojom ima dvoje djece, razveo se prije nekoliko godina.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • olnada 16.05.2010.

    Htjedoh reci-pomogao je sprijeciti jos vecu mogucu tragediju

  • olnada 16.05.2010.

    Boze,koja tragedija.Nije se jednostavno uhvatiti u kostac s pomahnitalim stvorenjem.Ovaj taksist je pomogao moguce jos vecu tragediju.Hrabar je.

  • user_44083 16.05.2010.

    Sada treba nagradu dati čovjeku,a ubojicu po kratkom postupku,jer je samo na teret državi!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare