To je to što me zanima!

Svojim će matičnim stanicama žena spasiti dvoje neznanaca

Nakon prvog poziva uslijedio je i drugi. Mirjani su rekli da je potvrđena podudarnost njenih matičnih stanica s jednim oboljelim iz Amerike. Koštanu srž će opet donirati
Vidi originalni članak

Marijana Ciboci iz Novske nije dvojila ni trenutka kada su je pozvali iz zagrebačke bolnice Rebro da donira matične stanice krvi za oboljelog pacijenta. Istaknula je kako ju je prije godinu dana dirnula poruka "želim živjeti" Ane Rukavine, čija borba za život nikoga nije ostavila ravnodušnim. 

- U Novskoj, u jednoj od akcija Zaklade Ane Rukavine, osnovanoj poslije njezine smrti, kada je prikupljena krv za tipizaciju, dala sam krv zajedno s kolegama iz Policijske postaje Novska - rekla je službenica Mirjana. Nakon toga se upisala u Registar darivanja koštane srži te su je nedavno i pozvali. 

Nakon prvog poziva uslijedio je i drugi, piše Večernji list. Mirjani su rekli da je potvrđena podudarnost njenih matičnih stanica s jednim oboljelim iz Amerike. Žena je dodala kako je to prava rijetkost, posebno jer je bila u bolnici gdje se oporavljala od prvog doniranja. Naglasila je kako joj doniranje nije bilo bolno, a medicinsko osoblje je prema njoj bilo ljubazno. Prije nego što je postala donor koštane srži, htjela je darivati krv, ali je nisu primili zbog kilaže.

>>> Više pročitajte u Večernjem listu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • user_228187 05.12.2012.

    Moja najdraža osoba umrla je od leukemije. U registru sam od prvoga dana. Mirjana, bravo ! Ispravna odluka. Želim Vam da Vam oporavak što kraće traje ! Sretno !

  • strelica 04.12.2012.

    Draga g. Mirjana, Vi ste najbogatija žena u srcu.Godinama sam u registru a imam u užoj obitelji oboljelu mladu osobu od leukemije kojoj ne mogu pomoći i za sada nema još uvijek kompatibilnog donora.Neka Vam Bog podari zdravlje i svu radost ovog svijeta.

  • renatak 04.12.2012.

    I ja sam upisana u registar. Krećem od sebe, kako bi meni bilo da znam da mi netko može pomoći, a ne želi...Zato, daj Bože da nikome ne treba, da nema bolesnih, ali ako ikada ikome budem mogla pomoći tu sam. Mirjana, svaka ti čast, tvoj postupak je dokaz da ipak još uvijek ima nesebičnih ljudi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare