To je to što me zanima!

Tadić: Još uvijek ima onih koji mržnjom hrane 'patriotizam'

Balkan mora postati mjesto suradnje i pomirenja, na kojem će biti potisnute svaka mržnja i osveta, rekao je Boris Tadić na svečanosti za žrtve nacizma u Beogradu
Vidi originalni članak

Srbijanski predsjednik Boris Tadić kazao je danas, na komemorativnoj svečanosti posvećenoj žrtvama nacizma u Jajinicima (predgrađe Beograda), kako na Balkanu još ima onih koji osvetom i mržnjom hrane svoj patriotizam i ambiciju da budu jači i drugačiji.

- Budućnost se ne gradi na tim temeljima, dodao je Tadić govoreći kako danas  Srbija želi izaći iz povijesnih spirala nasilja i mržnje, i graditi svoje spokojstvo i blagostanje rješavajući mirno i na demokratski način probleme s onima uz koje živi.

- Balkan mora postati mjesto suradnje i pomirenja, na kojem će biti potisnute svaka mržnja i osveta, nastavio je predsjednik Srbije. Naglasio je da Srbija istovremeno nikada neće zaboraviti svoje žrtve i pristati na prekrajanje povijesti.

- U Srbiji, u kojoj se čvrsto vrednuje antifašistička tradicija, svaki čovjek i svaka nacionalna zajednica prihvaćeni  su kao ravnopravni članovi društva, kazao je i nastavio:

- Budite sigurni da ću i nadalje braniti građanska i ustavna prava svih građana i da ću braniti mir i jednake mogućnosti za sve.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • sreckoZU 03.10.2011.

    pljuc

  • dobravoljajenajbolja 02.10.2011.

    Kad pročitam sve ove komentare izgubim volju i za životom, a kamoli za pisanjem. Postavljam si uvijek pitanje, na koje ne mogu naći odgovor. Dokle pobogu, ljudi. Dokle mislite da je mržnja najbolji lijek za sve rane. A, ima ih i previše. Okrenimo se sebi. Za koju godinu neće nam imati ko pomoći. Maknimo sve one koji nas truju šovinizmom i tražimo ljude koji će početi misliti i na nas, a ne samo na svoju guzicu. Sve su opljačkali, namirili se za 100 godina, a nama ostavili sumornu stvarnost i još goru budućnost. Zadužili nas, da bi njima bilo dobro, a ko će sve to vratiti? Naša djeca, koja nemaju budućnost, ni njihova to neće moći, jer će ih biti sve manje, jer će pokušati pobjeći što dalje.

  • ping-pong 02.10.2011.

    Jedini pravi srpski političar je Čedomir Jovanović! Tog čovjeka poštujem, on je odavno priznao neovisnost Kosova. Da ga je srbija poslušala ne bi bilo ovog krvoprolića, srbija bi imala manje uvjeta za EU, ovako sami rade protiv sebe! Na ovaj portal dolaze srbi da bi nas provocirali svojim svojim patriotizmom osnovanim na mržnji prema drugim narodima i vjeroispovjestima. Srbija je pisala povjest i krojila granice kako je njoj odgovaralo! Ne trebaju nam govori jednog Tadića ili Draškovića da znamo: tko su, šta rade i di griješe. Sad će izbori i kladim se da će im neka stranka imati u programu otcjepljenje Vojvodine ili bar povratak autonomne pokrajine, radi očuvanja vojvođankog pisma, kulture i običaja. Srbi su im i autonomnost uzeli i stavili ih pod svoje. Ja sam tamo di je pravda, a srbija tamo ne stanuje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare