To je to što me zanima!

Tadić: Nećemo ratovati zbog neovisnosti Kosova

Tadić drži kako je prioritet Srbije da postane članica Europske unije. Realno vrijeme za ostvarenje tog cilja smatra 2012., 2013. ili 2014.
Vidi originalni članak

- Srbija neće odustati od suštinske autonomije Kosova i neće prihvatiti neovisnost Kosova ni bilo kakvu deklaraciju o tome, ali neće niti ratovati zbog te svoje pokrajine, izjavio je u subotu srbijanski predsjednik Boris Tadić.
Bude li Kosovu priznata neovisnost, što nije u skladu s međunarodnim načelima, Srbija će se tome usprotiviti svim pravnim sredstvima, istaknuo je Tadić. Međutim, Tadić se protivi uporabi sile u rješavanju problema Kosova.
- Mi nećemo nikakvo nasilje, mi nećemo rat i time dokazujemo da smo europska demokracija, da smo odgovorni ljudi, da smo Srbija koja dijeli europske vrijednosti, kazao je on. Dodao je kako je prioritet Srbije da postane članica Europske unije. Realno vrijeme za ostvarenje tog cilja jesu 2012., 2013. ili 2014., smatra predsjednik Srbije i Demokratske stranke. U obraćanju članovima Glavnog odbora predsjednik Tadić je ponovio da njegova stranka podržava Daytonski sporazum i cjelovitost Bosne i Hercegovine, te naglasio da Srbija prihvaća svako rješenje koje prihvate sve tri nacionalne zajednice u BiH.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • leeloo 01.12.2007.

    meni se čini da je ovaj Tadić jedini normalan tamo....

  • user_2858 01.12.2007.

    Ja se bojim da ce tu bit rata :[

  • gardy 01.12.2007.

    nečete ratovati zato što nemate traktora za bježaniju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare