To je to što me zanima!

Tajanstvena Kosor: Svaki moj broš nosi neku poruku

Nova uvijek bolje mete: Jadranka Kosor brošem je prvo poslala poruku Pahoru, a nakon čistki u HDZ-u pojavila se s novim brošem u obliku metle
Vidi originalni članak

Razulareni direktori javnih poduzeća koji su se ponašali kao pijani ruski milijunaši, članovi uprava koji se nisu obazirali na zakone, kao i njihovi politički sveci-zaštitnici, svi su pometeni metlom koja je počela raditi kad je Jadranka Kosor preuzela Vladu. Remetinec je već dugo najproduktivnije hrvatsko poduzeće. Zato je njezin izbor novog broša savršeno precizan izraz političke samosvijesti žene, premijerke i šefice HDZ-a koja kandidira za titulu najmoćnije Hrvatice ikad. Jadranka Kosor broševima i inače izražava političke poruke. Prigodom potpisivanja ugovora o arbitraži sa Slovenijom, u studenome u Stockholmu, Jadranka Kosor nosila je broš u obliku hrvatskog zemljovida. Pahor je tada intenzivno piljio u premijerkine revere pa zaključio: “Kakav fantastičan dan”.
U četvrtak se pojavila u crnom kostimu na kojemu su bile tri crne ruže, ispod kojih je virila metla. Na pitanje je li i to nekakva poruka, nasmijala se i rekla da voli broševe i da “svaki broš ima neku svoju poruku.” Ona je očita: čišćenje ide dalje. Vlada je odredila razinu do koje smiju ići plaće čelnika općina, gradova i županija, ali čistke su zasad jedini program Vlade. Premijerka dosad nije pomela problem nezaposlenosti, PDV-a i kriznog poreza.


MODA VELIKIH BORŠEVA IDE OD MADELEINE ALBRIGHT
Ministrica vanjskih poslova SAD-a u administraciji Billa Clintona, Madeleine Albright prva je svjetska političarka koja je smjelo nosila velike broševe. Ona ih ima više od 300, a bili su izloženi u New Yorku, u Muzeju umjetnosti i dizajna. Ona smatra kako su broševi simbol njezine karijere.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • ZumZumZg 30.01.2010.

    Jaca tjera MODU, svaki dan nove perlice, dijamantici oko vrata i na usima, novi kostimici, ali treba stedit zar ne! ali ima se!! Mozda je brosom htjela porucit autoironicno kako je i ona za jedan dobar potez metlom u smece!

  • ŽELJENA KĆI 30.01.2010.

    Kada će imati broš koji nosi poruku da pada glava glavnog kuma mafije kao i ostalih kumova?

  • Huck 30.01.2010.

    Tajanstvena? .....Po metli?

Komentiraj...
Vidi sve komentare