To je to što me zanima!

Tajna Bebićeve nove vile: 'Bunker' vrijedi 480.000 €

POGLED NA MURTER: Zdanje Barba Lukina sina niče na kopnenoj strani Tisnog. Na veliku kuću žale se susjedi. Još 2007. pozvali su i inspekciju
Vidi originalni članak

Dolazio je u automobilima pod pratnjom i rotacijskim svjetlima. Uz pratnju tjelohranitelja, pogledao bi gradilište ovog ‘bunkera’, opisuju mještani Tisnog posjete predsjednika Sabora Luke Bebića. Njegov sin Ante i supruga ondje grade velebnu vilu. Bebići su 2005. kupili kuću na parceli od 362 četvorna metra. Zatim su je većim dijelom srušili i gradili je ispočetka prema projektu arhitektonskog biroa Proarh. Investicija navodno vrijedi 480.000 eura. Impozantno zdanje od armiranog betona, klesanog kamena i stakla trebalo bi imati po 78 “kvadrata” u prizemlju i na katu te garažu od 24 “kvadrata”. Nekoliko susjeda, međutim, ima prigovore na gradnju jer Bebić nema njihovu suglasnost za radove na garaži. Još 2007. prijavili su inspekciji nadogradnju bez dozvole.
- Problem s garažom postojao je i s prijašnjim vlasnikom. Bebić je poslije još zaoštrio odnose. Umjesto da sruše tu garažu kao što su srušili ostatak kuće, Bebići su uklonili krov i ilegalno izlili ploču koju koriste kao balkon. Inspekcija nije dolazila. Grade vikendicu u stilu na kojem bi im pozavidjeli i graditelji iračkih bunkera - kaže susjed Damir Burić.
Smeta mu i to što Bebići grade septičku jamu uz njegovu parcelu, a oborinske vode iz Bebićeva dvorišta završavale bi u njegovom.
- Ne bih ni prstom maknuo da nemam sve potrebne dozvole, što se može lako provjeriti s obzirom na to da sam pod povećalom zbog toga tko mi je otac - kazao je Ante Bebić.

VILA NAPRAVLJENA OD KLESANOG KAMENA
1. Oko kuće Bebići su posadili masline, koje Barba Luka uspješno uzgaja u rodnoj dolini Neretve
2. Vila je sagrađena od klesanog kamena, armiranog betona i stakla
3. S terase se pruža prekrasan pogled na Murter
4. Zdanje se nalazi u dijelu Tisnog u kojem su i kuće lokalnih HDZ-ovaca
5. Susjedu Damiru Buriću smeta što oborinske vode iz vile ulaze u njegovo dvorište

Idi na 24sata

Komentari 69

  • konjina 09.07.2010.

    naime snima nepostojeće filmove

  • barut 09.07.2010.

    dalmatinci su nevjeroatni ljudi oni bi rođenu mater tuzili i zvali joj inspekciju, oni bi htjeli da im turisti dodu daju im lovu i odmah se okrenu i odu kuci bu*ale gl*pe

  • konjina 09.07.2010.

    dajte mi recite čime se bavi sin barba luke

Komentiraj...
Vidi sve komentare