To je to što me zanima!

Tajna lista Milanovićevih ambasadora koje Plenki ne želi

Banski dvori i Pantovčak trebaju se dogovoriti o 38 veleposlaničkih imena. No sve je zapelo zbog Milanovićeva izbora ljudi koje Plenković ne želi. Novi Express otkriva pozadinu sukoba koji može biti žešći no ikad!
Vidi originalni članak

Čašćenja između dva brda ne nedostaje. Iako je neko vrijeme bilo primirje, to sad s pravom možemo nazvati zatišjem pred buru. I to diplomatsku buru. Naime, dogovori Vlade i predsjednika države o veleposlaničkim mjestima, što je propisano Ustavom, često su bili obilježeni manjim ili većim trzavicama, ali bi se na kraju postigao dogovor. Ovog puta procedura je stala na prijedlogu Vlade za 12 mjesta veleposlanika i konzula, upućenog krajem prošle godine, o kojem se predsjednik Zoran Milanović nije htio izjasniti prije nego što mu Plenković obeća primjenu načela “pola-pola”.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 4

  • Luna777 30.08.2023.

    Izgleda da će neimenovani "veleposlanici"dočekati slijedeće izbore, jer "brda" se ne žele dogovoriti, niti raditi kompromise.

  • Suštinu u prvi plan 29.10.2021.

    Ono kako je premijer dočekao predsjednikov prijedlog tri osobe iz javnog života za veleposlanike, a članak opisuje, nikako se ne može nazvati pompom, što novinar čini (" o tri imena nastala je pompa".), jer to jednostavno nije pompa. Premijerov apsolutistički still vladanja "My way or highway"("Nikada nije bilo fifty-fifty, pa neće ni sada"), je odvratan i neprihvatljiv, a pokazuje uskogrudnu osobu, suženog horizonta, što nije odlika intelektualaca. Na istom je tragu kao i njegovo patetično pokroviteljsko ušutkavanje oporbenih zastupnika na prvim sjednicama ovog sastava Sabora riječima kako se "iz njihovih istupa vidi da nisu vični stilu istupanja u Saboru, te imaju još mnogo toga za naučiti". Kao da su to idealne, savršeno dorađene, Bogom dane, nepromjenjive stvari (i ono prvo i ovo, drugo), a ne podložne unapređenju, poboljšanjima od strane dobronamjernih sudionika ("Stalna na tom svijetu samo mijena jest."). Plitka, kratkovidna, nedemokratska stajališta, Plenkoviću.

  • 29.10.2021.

    sve nešto tajno kriomišno :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare